Dünya kupası getiren teknolojiye büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

Dünya kupası getiren teknolojiye büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2014 00:57

ALMAN Milli Futbol Takımı’na Dünya Kupası başarısını getiren ve spor analizini SAP teknolojisiyle buluşturan Match Insights çözümü SAP Forum İstanbul’da tanıtıldı. Teknoloji dünyasanın büyük ilgi gösterdiği Match Insights demosunda 15 Kasım 2013’te oynanan Almanya-İtalya dostluk maçı 90 dakika boyunca gerçek zamanlı olarak analiz edildi.

Haberin Devamı

FUTBOLUN GÖRÜNMEYEN YÜZÜ

SAP’nin 19’uncu kez hayata geçirdiği SAP Forum İstanbul’da şirketin son teknolojileri katılımcılara tanıtıldı. Özellikle spor alanında yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren şirket, futbol için geliştirdiği Match Insights’ı tanıttı. Yapılan demo ile katılımcılar, her iki takımdan oyuncuları dakika ve pozisyon bazında anlık olarak takip etti. Sahada paslaşmalarla, topun ve oyuncuların hareketleriyle oluşan milyonlarca farklı bilginin gerçek zamanlı analizi sporun görünmeyen yüzünü ortaya çıkardı. Maçın kaderini değiştiren kararların, teknik ekip tarafından bu analizler sonucunda maç devam ederken nasıl gerçekleştirildiği ortaya kondu.

MÜHENDİSLERE ÖZEL GLASS

Forum’un en akılda kalan bir diğer anı ise Google Glass’ın bakım ve onarım amaçlı kullanıldığı uygulama oldu. Saha operasyonlarında çalışan teknisyen ve mühendislerin kullanabileceği uygulamada bakım ve onarım amaçlı harekete geçen teknisyen, akıllı gözlük üzerinden ne yapması gerektiği konusunda yönlendirildi. Direktif alan teknisyen, uygulaması gereken adımları “vanayı kapat, boruları kontrol et” gibi temel direktiflerle tamamladı. Doğru adımları gözlüğü aracılığıyla öğrenebildi. Aynı zamanda üzerinde çalıştığı cihazla ilgili teknik bilgiler de gözlük aracılığıyla teknisyene gösterildi.

Haberin Devamı

ALIŞVERİŞ İÇİN GÖZLÜK

Bir diğer akıllı gözlük demosunda akıllı gözlükler SAP teknolojisiyle tüketicilerin kişisel asistanına dönüştü. Alışveriş yapmadığı mağazadan kişisel promosyon alabilen tüketiciler, promosyonun detaylarına gözlükten baktı. Promosyonun geçerli olduğu mağazaya gözlük üzerinden yönlendirilen tüketici, alışveriş esnasında promosyon ürünü gözlüğüyle tarayarak ürünle ilgili bilgilere ulaşabildi. Mağaza çalışanları da benzer bir uygulama ile mağazalarını ziyaret eden müşterileri gözlükte görüntüleyerek onlara özel ilgi göstererek yardımcı oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!