Anadolu’nun tadına bakmaya bu lokantalardan başlayın

Bu listenin 10 yıllık bir geçmişi var.

Haberin Devamı

Anadolu’nun bu lezzet durakları, süre içinde ‘Benim lokantalarım’ listemden hiç düşmeyenlerden bazıları. İddia ediyorum: Bu adresler damağınızı çatlatacak!

Islama köftede bir numara

Adapazarı’nda Köfteci Mustafa Usta
Kemik suyu ve kırmızı biberle yapılmış sosa batırılan ekmeğin üstünde sunulan ıslama köfteyi seviyorsanız burası tam size göre. Çünkü bu mekanda tam 102 yıldan beri bu köfte hazırlanıyor. Köftenin yanında yumurtalı piyazı sakın unutmayın. Sakarya Cad. No:12, Adapazarı (264) 277 98 93

Oğlaın zamanı gelince

Kırıkları’nda Çamlık Restoran
Çıtır çıtır bir oğlak kebabı yemek isterseniz, size Kırklareli’nin Vize ilçesine gitmenizi öneririm. Çamlık Restoran’da, oğlağın en lezzetli haliyle karşılaşabilirsiniz. Bu arada üstünde kalın kaymağı olan koyun yoğurdunu da ihmal etmemenizi hatırlatırım. Bu lokantanın tadı bahar aylarında çıkıyor, aklınızda olsun. Mimar Sinan Mah. Sur Tepe, Vize-Kırklareli (288) 318 11 89

Haberin Devamı

Türk mutfağı sevdalılarına

Edremit’te Cumhuriyet Lokantası
Güneye doğru yapacağınız yolculukta lezzet molasını vereceğiniz yer burası olmalı. 1923’te kapılarını açan lokantanın tezgâhındaki her yemek çok lezzetli. Ama Kadınbudu Köfte’nin yeri ayrı. İnönü Cad. No:10 Edremit-Balıkesir (266) 373 10 76

Tencerelerden taşan lezzet

Antalya’da 7 Mehmet
Türkiye’nin en önemli lezzet merkezlerinden birisi. Burada pişen yemeklerin tadına doyum olmuyor. Tencere yemeklerinin yanısıra, taze Akdeniz balıkları da ızgarada sizi bekliyor. Giderseniz, rakınızın yanında Hibeş’i tatmayı aman ihmal etmeyin. Atatürk Kültür Parkı, Antalya (242) 238 52 00

Adını Atatürk’ün koyduğu lokanta

Afyon’da İkbal Lokantası
1922’de kurulan bu lokantanın adını Atatürk’ün önerdiği söylenir. Yıldız Sarayı’ndan alınan iki dev aynanın süslediği salonda yemek yemek bir keyiftir. Mevsiminde giderseniz patlıcan böreğinin tadına bakmanızı öneririm.
Uzun Cars No:21, (272) 215 12 05

Pilav severler için

Trabzon’da Kalkanoğlu Pilavcısı
1856’dan beri pilav yapıyor. 12 kişilik tek bir mermer masayla işe başlayan Kalkanoğlu, bugün yörenin en bilinen lezzet duraklarından biri. 1.5 asırlık bir geçmiş ve et suyuyla yapılan pilavın lezzeti anlatılır gibi değil.
Pazarkapı Mah. Tophane Hamam Sok. No:2, (462) 323 34 10

Haberin Devamı

Kuyudan çıkan lezzet

Bitlis’te Büryancı Azmi
Bu mekânda tam 115 yıldan beri kebap yapılıyor. Doğu’nun yaylalarında otlayan kuzular, buradaki kuyuda nefis kebaba dönüşüyorlar. En lezzetli kebap Mayıs ile Ekim ayları arasında yapılıyor. Kebabı, bir salkım üzüm eşliğinde yemenizi öneririm. Balıkçılar Sokağı No:7, (434) 226 13 70


Bunlar da var...

Akhisar’da Besler İnegöl Köftecisi: Besler ailesi, 1890’da beri köftecilik yaptığı için lezzetli İnegöl Köftesi onlardan sorulur. Belediye Cad. No:57, (224) 715 22 54
Konya’da Hacı Şükrü: 1907’den beri açık. Bir porsiyonda 100 gram et var ama kimse bir porsiyonla yetinmiyor. Bu kebabın yanında mutlaka soğan yemeli. Cem Sultan Cad. No:327, (332) 352 7623
Isparta’da Kebapçı Kadir: Süleyman Demirel’in en sevdiği kebapçı olduğu öne sürülüyor. Fırında pişe etlerin lezzeti insanın aklını başından alıyor. Kebapçılar Arastası No:8, (246) 218 24 60
Gaziantep’te Halil Usta: Karşıyaka semtinde, bir ara sokakta, mütevazı görünümlü bu kebapçıda etler dayanılmaz lezzetlere bürünürler. Öğle vakti gitmeniz gerekir çünkü akşam servisi yok. Tekel Cad. Öcükoğlu Sok. No:6
Diyarbakır’da Kaburgacı Selim Amca: Kaburga dolması tam bir baş yapıt. Selim Amca, bu işin piri. Öğrencileri Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış.
Aliemiri Cad. No:22 Yenişehir (412) 224 44 47

Yazarın Tüm Yazıları