Ziercke: NSU hâlâ canımı yakıyor

Güncelleme Tarihi:

Ziercke: NSU hâlâ canımı yakıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2014 16:37

NSU terör çetesinin ortaya çıkışının üçüncü yıl dönümünde konuşan BKA Başkanı Jörg Ziercke, 10 yıl boyunca işlenen cinayetlerin aydınlatılamamasının kendisine hala acı verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da 2000 ile 2007 yılları arasında sekizi Türk, biri Yunan ve bir de Alman polis memurunu öldüren ırkçı Neonazi terör çetesi NSU, 4 Kasım 2011’de ortaya çıktı. Eisenach’ta başarısız bir banka soygunu sonrası yakalanacaklarını anlayan ve kiraladıkları karavanı ateşe verip ardından da intihar eden Uwe Mundlos ve Uwe Bönhardt ile Münih’te yargılanması süren Beate Zschape’nin kurduğu çete, Köln’de iki değişik tarihte bombalı saldırıda yapmıştı. 13 yıl içinde tam 14 kez banka soyan çete ile ilgili konuşan Federal Kriminal Dairesi Başkanı Jörg Ziercke “Anayasa Koruma Teşkilatı ve polisin 10 yıl boyunca Almanya’da işlenen bu cinayetleri aydınlatamamış olması, bana hala acı veriyor” dedi.

ÖLÜM KOMANDOLARI...

Ziercke, der Spiegel’e yaptığı itirafta “İnsanlık dışı ve tuhaf motivasyonlarla insanların öldürebileceğini düşünmedik” dedi. Türk yetkililerin de o dönemde kendilerine, bunun Türk ölüm komandoları tarafından yapılmış olabileceğini söylediklerini anlatırken “Bugün biliyoruz ki onlar değiller” dedi. Çetenin hala karanlık noktalarının bulunduğunu söyleyen Ziercke “Örneğin ben bilmek istiyorum; neden NSU 2007’den itibaren öldürmeyi bıraktı” dedi. Ziercke’nin bu konudaki tahmini ise konulan 300 bin Euro’luk para ödülü.
Ziercke, ödülle birlikte çetinin kendileriyle ilgili bilgileri olanların anlatmasından çekinmiş olabileceğini düşünüyor. Çetenin 2007 Nisan ayında görev başındayken 22 yaşındaki polis memuru Kiesewetter’i öldürmesinin de kendisi için hala bir muamma olduğunu kaydeden Ziercke “Bu cinayet de bir bulmaca. Polis memuru neden ölmek zorundaydı?” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!