Yeni öğrenci yurtları geliyor

Güncelleme Tarihi:

Yeni öğrenci yurtları geliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2014 15:03

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü’nce 21 öğrenci yurdunun inşaatı sürdürülüyor.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla öğrenci yurdu inşaatlarına hız verildi. Yurtlar, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan ihtiyaç programları doğrultusunda, kullanıcı sayısı ve kitlesi dikkate alınarak projelendiriliyor.

Yurt kampüsleri, içerdiği sosyal donatılarla kendi kendine yetebilen tesisler halinde inşa ediliyor. Yatak blokları, sosyal tesis ve kampüs alanlarında engelli öğrencilerin de bulunacağı düşünülerek, "TS 9111"e uygun düzenlemeler yapılıyor.

Yurtlarda, engelli öğrenci odası ve 3 kişilik yatak odaları bulunuyor. Yatak odalarında banyo, lavabo, tuvalet yer alıyor. Her odaya mini buzdolabı, kat ofislerine çamaşır ve kurutma makinesi konuluyor.

Yurt bloklarındaki banyo, duş ve lavabolardan gelen atık sular, çeşitli arıtma sistemlerinden geçirilerek tuvalet rezervuarlarında kullanılıyor. Ayrıca, güneş enerjisiyle yurt bloklarının sıcak su ihtiyacı karşılanıyor. Bu sayede geri dönüşüme ve tasarrufa katkı sağlanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, konuya ilişkin, "Yurt inşaatlarının tamamlanmasıyla ikamet problemi yaşayan öğrencilerimizin sıkıntısının giderilmesi ve daha kaliteli şartlarda barınma, kültürel, sosyal imkanlara kavuşturulması amaçlanıyor" dedi.

Bu kapsamda, Erzurum ve Eskişehir’de 1500’er, Amasya, Niğde ve Hatay’da 1000’er, Aksaray, İzmir-Urla’da 750’şer, Rize’de 600, Afyon Bolvadin, Artvin, Burdur Bucak, Düzce, Erzincan, Trabzon’da 500’er, Afyon Sultandağı ve Gaziantep Islahiye’de ise 300’er, kişilik 16 öğrenci yurdunun proje çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı

Sivas’ta 2250, Samsun’da 2000, Bayburt DOKAP’da 750, Trabzon Akçaabat DOKAP’da 650, Karabük ve Van Erciş’de 600’ar İstanbul Sancaktepe, Muğla Milas, Konya Akşehir’de 500’er, Isparta Uluborlu, Trabzon Vakfıkebir ve Samsun 19 Mayıs’da 400’er, Çorum Osmancık, Zonguldak Devrek, Antalya Korkuteli, Kırşehir Çiçekdağı, Samsun Havza, İzmir Bayındır, Konya Kulu, Konya Hadim, Edirne İpsala’da da 300,kişilik 21 yurdun ise yapımına devam ediliyor.

Şanlıurfa 1000 Kişilik Öğrenci Yurdu ile İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Davut Paşa Kampüsü 1500 Kişilik Fatih Sultan Mehmet Öğrenci Yurdu ise ihale aşamasında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!