Kira yasası göçmenlere yarayacak

Güncelleme Tarihi:

Kira yasası göçmenlere yarayacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2014 10:51

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis milletvekili Cansel Kızıltepe, bir yılı aşkın süredir mecliste yaptığı çalışmalarını ve SPD/CDUCSU koalisyon hükümetinin çalışmalarını değerlendirdi.

Haberin Devamı

SPD’nin seçim programında yer alan vaatlerin bir kısmını koalisyon sözleşmesinde yer almasını sağlayamamasından rahatsızlık duyduğunu belirten Kızıltepe,

Kira yasası göçmenlere yarayacak
şunları söyledi:
“Ancak bir yıla yakın süredir iktidar ortağı olarak önemli işler de başarıldı. Politikada uzlaşma zorunluluğu var. vaatlerimizin bir bölümünü bir yılda gerçekleştirdik. Büyük bölümünü de gelecek üç yıl içinde gerçekleşeceğine inanıyorum. Gençlere çifte vatandaşlık kapısını açan Opsiyon Modeli'nin kaldırılması, asgari ücretin yasalaştırılması. SPD'nin kararlı duruşu olmasaydı iki yasa da çıkmazdı. Opsiyon Modeli daha kapsamlı olmalıydı.”

KİRA YASASI ZORUNLUYDU

“Emeklilik reformu SPD'nin baskısıyla meclisten geçti. 45 yıl çalışmış kişiler, 63 yaşında emekli olabiliyor. Ayrıca annelerin çocuk bakım süreleri de emekli maaşlarına yansıyacak ve malulen emekliler de daha fazla maaş alacak.”
Kira zamlarına üst sınır getiren ve önümüzdeki yıl yürürlüğe girecek yasanın özellikle dar gelirli göçmenler için büyük bir kazanım olduğunu belirten Kızıltepe şöyle devam etti:

MOTİVASYONUM ARTIYOR

“Benim doğup büyüdüğüm semtte son yıllarda inanılmaz kira artışları oldu. İnsanlar kira zamlarına karşı sokaklara döküldü. Ben de hep destek verdim. Yeni yasayla kira zamları o bölgede ödenen ortalama kiranın yüzde 10'dan fazla olamayacak. Bu durumda özellikle dar gelirli göçmenler için büyük bir avantaj olacak. Kreuzberg Almanya'nın farklı kültür ve inançların merkezi gibi. Buralara yaptığım ziyaretlerde hem dinleniyorum hem de aldığım destekle çalışma motivasyonum artıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!