HDP gerçek bir siyasi parti gibi davransın

Güncelleme Tarihi:

HDP gerçek bir siyasi parti gibi davransın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2014 01:46

HDP’nin “1 Kasım’da sokağa çık” çağrısına Başbakan Ahmet Davutoğlu, “HDP gerçek bir siyasi parti gibi davransın” tepkisini gösterdi. Cuma namazını Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde yapımı ile bizzat ilgilendiği Hasan Tanık Camii’nde kılan Davutoğlu, namaz sonrası gazetecilere şunları söyledi:

Haberin Devamı

ŞİDDETLE HAK ARANMAZ
“Bu, olan olaydan ders alınmadığını gösteriyor. Hiçbir gelişmiş ülkede şiddetle hak aranmaz. Gerekli talimatlar gerekli yerlere gitmiştir. Kesinlikle kamu düzeninin bozulmasına izin verilmeyecek. HDP’nin yasal zemin üzerinde siyaset yaptığını göstermesinin vaktidir. Halkı sokağa dökmek siyasal bir yöntem değildir. Hak kullanmanın da belli kuralları var. Halkımız şiddete teşvik edilirse en büyük zarar bu çağrıyı yapanlara döner. Varolan sorunları yasal yollarla çözmek varken, sokağa dökülme çağrıları, yasal da iyi niyetli de değildir. Çözüm perspektifine de zarar verir. HDP yetkilileri, bu gelişmelerden umarım gerekli dersi alırlar. Gerçek bir siyasi parti gibi davranırlar. Siyasi partilerin toplumsal huzuru yerine getirme zorunluluğu vardır. Özellikle bölgedeki vatandaşlarımızı sükûnete, şiddet çağrılarına cevap vermemeye davet ediyorum.”
SORUMSUZLUĞUN DEVAMI
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise “Vatandaşı sokağa dökmek siyaset değil, anarşizmdir, terörizmdir” diye konuştu. Hiçbir siyasi partinin, hiçbir grubu, zümreyi devlete karşı isyana ve eyleme davet etme hakkına sahip olmadığını belirten Elitaş, şöyle devam etti: “Daha önce IŞİD’e karşı yapılan gösteride HDP sorumsuzca davrandı. Bu olaylarda 40 kişinin hayatını kaybetmesinin en önemli etkenlerinden birisi oldular. HDP’nin şu anda yaptığı çağrı da aynı sorumsuzluğun devamı. Sağduyu sahibi vatandaşlarımız, sağduyusunu kaybetmiş, zihniyle aklıyla hareket etmek yerine aldığı talimatlarla hareket eden siyasilerin isteklerine umuyoruz ve diliyoruz ki cevap vermeyeceklerdir. Çünkü 40 insanın hayatını kaybetmesinin sorumluluğunu üzerinde taşıyanlar hâlâ sorumsuzca davranış sergilemektedir. Değerli vatandaşlarımızın buna itibar etmeyeceklerini diliyoruz.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!