Heyelan sokağında gece yarısı paniği

Güncelleme Tarihi:

Heyelan sokağında gece yarısı paniği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2014 01:07

Mamak Cengizhan Mahallesi 868. Sokak’taki 5 numaralı apartman önceki gece 04.30 sıralarında yan yattı.

Haberin Devamı

İki yıl önce de zemininde kayma yaşanan ve boş olan 5 numaralı binanın istinat duvarı, önündeki binanın duvarına yaslandı. Dün sabah saatlerinden itibaren bölgede güvenlik önlemi alan Mamak Belediyesi, İzmir’den getirilen ‘makas’ isimli aracı bekledi. Akşam saatlerinde Mamak’a gelen araç, 17.30 sıralarında yıkıma başladı.

Heyelan sokağında gece yarısı paniği

Keserek yapılan yıkımın 24 saat devam edeceği, geçen hafta kayan ve sakinleri tahliye edilen Ata Apartmanı ile önceki gece istinat duvarı çöken 5 numaralı binanın yıkılacağı bilgisi verildi.
Sokakta yaşanan kaymayla ve son yaşanan gelişmelerle ilgili Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Söz konusu bölgede kayan, biri inşaat halinde olmak üzere iki binada yaşanan sorunların ardından yaptığımız araştırmalar neticesinde tespit edemediğimiz bir su kaynağının heyelana yol açtığını saptadık. Hemen tahliye çalışmalarına başladık. Boşaltılan binadaki ev sahiplerine geçici çözüm olarak kira yardımı başlamıştır. Kalıcı çözüm olarak da ilgili bakanlığımızla görüşüp mağduriyetlerini gidereceğiz. Üniversitelerle birlikte yapılacak jeolojik etütlerin ardından gerekli görülürse bölge imara kapatılacak.”
Öte yandan 868. Sokak’ta üç yıl önce boşaltılan 3 no’lu Can Apartmanı konuyla ilgili olarak, “2010 yılında dilekçe verdik. Kayma olduğunu söyledik bir şey yapılmadı” diyerek belediyeye tepki gösterdi. Ankara Hürriyet 10 gün önce sokaktaki tehlikeyi, ‘Heyelan sokağı’ başlığıyla gündeme getirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!