Cumhurbaşkanı Erdoğan Peşmerge'nin neden Türkiye'de olduğunu açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan Peşmergenin neden Türkiyede olduğunu açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 17:35

Resmi temaslarda bulunmak üzere Paris'e giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada düzenlediği basın toplantısında gelen bir soru üzerine Peşmergelerin halen neden Suriye'ye geçmediği konusuna açıklık getirdi. Erdoğan, Peşmerge'nin yanlarındaki silahlarla birlikte Kobani'ye girmek için Erbil'den haber beklediği bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris'e yaptığı ziyaret kapsamında Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde katıldığı konferansta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Türkiye'nin Peşmerge'nin geçişine izin vermediği" şeklinde çıkan haberler hakkında gelen bir soru üzerine şunları söyledi:

"Bu haber bile bir asparagas haberdir, yalan haberdir. Biz Peşmergelerin geçmesi için gayret sarf ettik. Nitekim Özgür Suriye Ordusu Türkiye’den geldi Kobani’ye girdi. Peşmergeler tüm mühimmatıyla araç gereçleriyle ülkemize geldiler. Bir de davullu zurnalı geldiler. Bu medya bunları da görememiş. Ve Peşmergeleri uçakla biz Şanlıurfa Havalimanı'mıza aldık. Hala istirahat ediyorlar. Araçları gereçleri de geldi. Bu akşam itibariyle iki gündür bizdeler. Erbil’den haber bekliyorlar, Gelen konvansiyonel silahların Kobani’ye girmesinin uygun olmadığına dair haber aldılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Peşmergenin neden Türkiyede olduğunu açıkladı


Fransız basını, Batı basını nasıl yansıtıyor. Biz daha da fazlasını Peşmergelerden Özgür Suriye Ordusundan bekliyorduk. Ama oradaki savaşacakları sayıları ortalama yüzer kişi. Batı medyasına bu ifadeleri niçin söylediğimi anlamış olun. Böylece yalan yanlış doğru olmayan haberler yapıyorlar. Bunu buradan düzeltmiş olalım, böyle bir şey söz konusu değil."

Cumhurbaşkanı Erdoğan Peşmergenin neden Türkiyede olduğunu açıkladı
ERDOĞAN PARİS’TE HOLLANDE’LA GÖRÜŞTÜ


Cumhurbaşkanı Erdoğan Peşmergenin neden Türkiyede olduğunu açıkladı
NEDEN ‘DAESH’ DEDİĞİNİ AÇIKLADI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!