Cadılar Bayramı nedir? (Halloween nasıl kutlanır?)

Güncelleme Tarihi:

Cadılar Bayramı nedir (Halloween nasıl kutlanır)
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 17:37

Halloween yani bir başka deyişle “Cadılar Bayramı” Hıristiyanlar tarafından kutlanan Pagan kökenli bir ritüeldir. Günümüzde dinden ayrı şekilde popüler bir kültür öğesine dönüşen bayram ne zaman ve nasıl kutlanır? İşte Cadılar Bayramı hakkında merak ettikleriniz..

Haberin Devamı

Her yılın 31 Ekim tarihinde kutlanan Halloween Paganlar’da bu tarihin yazın bitişi ve kışın başlangıcı olarak simgelenmesi nedeniyle bu tarihte kutlanır.
Cadılar Bayramı’nın en önemli simgesi gülen yüz çizili balkabağıdır. Balkabağının içi boşaltılır ve gülen yüz şeklinde oyularak içine bir mum yakılır. Cadılar Bayramı gününde en çok tüketilen şekerleme türü elma şekeridir. Küçük çocuklar o gün kapı kapı gezip ev sahiplerine “şaka mı şeker mi” diye sorar. Ev sahibi eğer şakayı seçerse çocuklar korkunç kıyafetleri ile komiklik yaparlar.

Ev sahiplerinin çocuklara şeker ve harçlık verildiği bugünün geçmişi ise geçmişi ise Britanya’da yoksulların dolaşarak “ruh keki” istemesi tradisyonuna dayanır.

Yetişkinler ise o gece kıyafet baloları veya partiler organize ederler. Bu partilerin konsepti korku üzerine olur fakat dileyen dilediği kostümü giyer. Kimi bir zombi olurken kimisi Kaptan Jack Sparrow olabilir. Bu partilerden son yıllarda Türkiye’de de yapılmaktadır. Ülkemizde cadılar bayramı resmi olarak kutlanmasa da küçük bir kesim kıyafet ve kostüm balosu şeklinde bayramı tesit etmektedir.

Haberin Devamı

1920'Lİ YILLARDAN CADILAR BAYRAMI KUTLAMALARINDAN BİR KARE

İlk defa ne zaman kutlanmaya başlandığı tam olarak bilinmeyen Cadılar Bayramı, aslında Samhain olarak bilinen kadim Kelt Festivalidir.

Cadılar Bayramı nedir (Halloween nasıl kutlanır)
-

TWITTER’DA HALLOWENCADILAR BAYRAMI” HAKKINDA KONUŞULANLAR

Tamam Sakinim: muharrem ayı ve cadılar bayramı vesilesiyle aşureyi joker kostümüyle dağıtmayı planlıyorum.

Önder Şeren: Cadılar bayramı diye bayram mı olur. Adamlar yokluktan böyle bir bayram uydurmuşlar. Bizdeki bi kaç bayramı onlara verelim sevabına.

Taci Kalkavan: Kim demiş cadılar bayramı bizim kültürümüze ait değil diye? Tüm kadınlarımızın #CadılarBayramı kutlu olsun.

Murat Tavlı: Bazılarına her gün cadılar bayramı.

Onur Gece: ulan annen eline süpürge verse balkonu yıkamazsın, eline süpürge almış cadılar bayramı kutlamaya gidiyon.

Haberin Devamı

CADILAR BAYRAMI NEDEN KUTLANIR?

Ünlü heykeltıraş John Neill, şimdiye kadar gördüğümüz en iyi Cadılar Bayramı kabaklarını oyuyor.

Cadılar Bayramı nedir (Halloween nasıl kutlanır)

KORKUNÇ HALLOWEEN ŞAKASI

BAKMADAN GEÇME!