Hırsız kovanına polis çomağı

Güncelleme Tarihi:

Hırsız kovanına polis çomağı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2014 01:08

Ankara Emniyeti, aralarında şifreli haberleşen hırsızlık şebekesini çökertti. Çalıntı otomobilleri, sahte tescil belgesi ile 4 ayrı sevgilisinin üzerine yapıp, “Bayandan temiz araba” ilanlarıyla satan şebeke lideri Hamza E. tutuklandı.

Haberin Devamı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Keçiören’de gerçekleşen otomobil hırsızlıklarının ardından çalışma başlattı. 10 ay süren takibin ardından Özel Harekat ekiplerinin de katıldığı kovan adlı operasyon gerçekleştirildi. Oto hırsızlık şebekesinin lideri Hamza E. ile birlikte Murat T., Taner Y. ve Emrah P.’nin de aralarında olduğu 14 kişi gözaltına alındı, 42 otomobil ele geçirildi. Şebeke üyelerinin akıllı telefonlardaki ücretsiz konuşma programlarıyla haberleştiği belirlendi. Polis, şüphelilerin görüşmelerde kullandığı şifreleri de çözdü. Şebekinin, lastik ve jant satışı için “Jinyo”, polis operasyonları için “Arı bal yapmaya başladı, kovan ağzına kadar doldu”, yakalanan şebeke üyeleri için ise “Kargolar paket” şiferelerini kullandığı tespit edildi.

Haberin Devamı

SEVGİLİLERE SAHTE RUHSAT

Şebeke lideri Hamza E.’nin, çalıntı araçları, sahte trafik tescil belgeleri ile 4 ayrı sevgilisinin üstüne kaydettiği ve bu işlemin ardından “Bayandan temiz araba” ilanlarıyla internetten sattığı ortaya çıktı. E.’nin 2012’de de tutuklandığı ve tahliye olduğu belirtildi. Emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen 14 kişiden 4’ü tutuklandı. 10 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

‘SÖZ VEREMEM’

Kovan operasyonunda tutuklananlar arasında bulunan ve Ankara’da “Kör” lakabıyla tanınan Murat T. yaklaşık bir yıl önce hırsızlık yaptığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. Murat T., bir daha hırsızlık yapıp yapmayacağı konusunda kendisine yöneltile soruya, “Söz veremem çünkü sözümü tutamıyorum. Bazen arabaları içinde uyumak için çalıyorum” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!