İstanbul'a kar ne zaman yağacak? (İstanbul'da hava durumu)

Güncelleme Tarihi:

İstanbula kar ne zaman yağacak (İstanbulda hava durumu)
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 16:53

İstanbul’a kar yağışı ne zaman bekleniyor? Kar, 2014 yılbaşından önce yüzünü gösterecek mi? Kış mevsiminin ilk günleri yaşadığımız bu günlerde birçok kişi bu sorunun cevabını meral ediyor ve ona göre önlem almak istiyor. Anadolu yakası, Doğu Marmara ve Batı Karadeniz’in batı kıyılarında kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre, öğle saatlerine kadar İstanbul'un Boğaz çevresi ve Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Zonguldak, Bartın, Düzce, Sinop, Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ayrıca bu akşam saatlerinden itibaren Trabzon, Rize, Artvin, Giresun ve Ordu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmekte.

Yarın geceden itibaren havanın daha da soğumasıyla birlikte bölgelerin yüksek kısımlarında karla karışık yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Hafta sonu etkisini gösterecek olan yağışlı hava ile birlikte rüzgâr da Batı ve Kuzey yönlerinden yer yer fırtına şeklinde esecek.

Haberin Devamı

Haftanın başlangıcı pazartesiye kadar aralıklarla devam etmesi beklenen yağışların ulaşımda aksamalara, heyelanlara, su baskınlarına, yıldırım ve sel gibi olumsuz koşullara yol açabileceği uyarısında bulunuldu.

İstanbula kar ne zaman yağacak (İstanbulda hava durumu)

İSTANBUL DA NE ZAMAN KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR?

İstanbul şehrinin rakımının genel itibariyle düşük olması nedeniyle İstanbul’da KAR YAĞIŞI beklenmiyor. Şehirdeki betonlaşma nedeniyle ' Isı Adası Etkisi' yüzünden binaların güneşten aldıkları enerjiyi tekrar ısıtıyor ve şehirdeki sıcaklığın 2-3 derece daha fazla olmasına sebep oluyor.

Bu sebepten diğer şehirlerimizde kendini hissettiren kar yağışı İstanbul’da etkili olamayacak.

BAKMADAN GEÇME!