'Gelir mi diye yola bakıyorum ama gelmiyor'

Güncelleme Tarihi:

Gelir mi diye yola bakıyorum ama gelmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 17:34

Ermenek ilçesindeki kömür ocağında mahsur kalan oğlu Tezcan Gökçe için "Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı" sözleriyle acıyı adeta yüreklere kazıyan Ayşe Gökçe'nin gözyaşları dinmiyor.

Haberin Devamı

"Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı?" diyerek Türkiye'yi gözyaşına boğan 75 yaşındaki Ayşe Gökçe, adeta olayın sembolü haline geldi. Yüzündeki derin çizgilerin sanki, 75 yıllık hayatında çektiği tüm zorlukları, çetin arazi şartlarının aman vermediği bu coğrafyadaki hayat mücadelesini özetlediği 5 çocuk annesi Ayşe nine, belki de hayatının en zor günlerini yaşıyor.

Yaşamı yoksullukla geçen, üç ayda bir aldıkları maaş ile geçimlerini sürdüren Gökçe, tuvaleti dışarıda, banyosu ise oturma odasının bir bölümü perdeyle çevrilen alanda olan iki odalı bir evde yaşamını sürdürüyor.

Ömrü boyunca hep lastik ayakkabı giydi

Belinden ve bacaklarından rahatsız olan, tuvalete gitmek için tahta basamakları kullanan Gökçe'nin lastik ayakkabı dışında hiç yeni bir ayakkabısı olmamış. Tüm bunlara rağmen çektiği sıkıntıları bir yana bırakan Ayşe ninenin tek istediği, oğlunun tekrar eve dönmesi. Ayşe ile Recep Gökçe çifti, evlerine gelen her yabancıyı ise oğullarından bir iyi haber getirdiği ümidiyle kapıda karşılıyor.

Haberin Devamı

Gelir mi diye yola bakıyorum ama gelmiyor
"Gelir mi diye yola bakıyorum ama gelmiyor"

Ayşe Gökçe, yaptığı açıklamada, oğlunun eve döneceği günü umutla beklediğini söyledi. Hep kapıya "iyi haber" geleceği düşüncesiyle kendisinin baktığını dile getiren Gökçe, gözüne uyku girmediğini vurguladı. Gökçe, sürekli oğlunu düşündüğünü belirterek, şöyle devam etti:

"Dört gündür ağlıyorum. Evlatlarımı çok zor şartlarda büyüttüm. Tezcan, tam bir ekmek bulmuştu, onu da yiyemedi. Zaman geçmiyor ama ümidi yitirmiyorum. Şu koca dağlar eridi de göstermedi bana evladımı. Dört gündür şuradan gelecek diye beklerim ama yok. Gelir mi diye yola bakıyorum ama gelmiyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!