44 şubeli zincir oldu

Güncelleme Tarihi:

44 şubeli zincir oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2014 01:07

Babasının yolunu takip ederek, 1990 yılında, Etlik’te 20 metrekarelik bir fast food ile gıda sektörüne giren Sasi Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Salim Yiğit, bugün 3 farklı marka, 44 restoran ve 600 çalışan gıda devi oldu.

Haberin Devamı

Sektöre küresel markaların hakimiyetindeki fast food alanından zorlu bir giriş yaptıklarını belirten Salim Yiğit şunları söyledi:
“Bu işe başlanabilecek en zor kulvardan yola çıktığımızı söyleyebilirim. Küresel markaların ve rekabetin yoğun olduğu bir alana girdik. Çağdaş fastfood kültürünün dışına çıkarak, yöresel lezzetleri Ankara’da denemeye karar verdik. İthal olan bir kültürü geleneksel tatlarla zenginleştirdik. Bu şekilde ilk markamız olan Tombiş’i hayata geçirdik. Son yıllarda sayıları hızla artan alışveriş merkezleri ile gelişimimiz ivme kazandı ve Tombiş, 22 şubeye ulaştı.

UNUTULAN TATLARI ARADIK

2009 yılında unutulmaya yüz tutmuş tariflerin peşine düştük. Bu da bizi Osmanlı mutfağına yönlendirdi. Arayışımızın sonunda Ziyafe Kayseri Mutfağı’nı geliştirdik. Ankara merkezli çıktığımız yolculuk bizi ulusal bir marka haline getirdi. Franchising sistemiyle büyüdük ve 20 farklı noktada hizmet vermeye başladık. Bu iki markanın dışında, VeAla Mangal adlı bir et restaurantımız bulunuyor. Şu an 3 farklı marka, 44 restaurant ve 600 çalışan ile işleyen bir sistemimiz var. Yenilikçi ve gelişebilen bir yapı olmaya devam etmek istiyoruz. Planlarımızı kısa değil orta ve uzun vadede yapıyoruz. Sadece var olan markalarımızın değil, yeni marka ve yeni tüketici eğilimlerinin de peşindeyiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!