Sihirli Flüt Festivali renkli başladı

Güncelleme Tarihi:

Sihirli Flüt Festivali renkli başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2014 01:04

Dünyaca ünlü flüt solisti ‘Sihirli Flüt’ unvanlı Şefika Kutluer’in, kendi adıyla bu yıl 5’incisini düzenlediği Uluslararası Şefika Kutluer Festivali başladı. Açılışı, Busan Büyükşehir Belediyesi Kore Geleneksel Dans ve Müzik Gösteri Grubu yaptı.

Haberin Devamı

'Bilim Sanatla Buluşuyor’ temasıyla bu yıl 5’incisi düzenlenen Uluslararası Şefika Kutluer Festivali, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu’ndaki açılışla başladı.
Açılışta konuşan dünyaca ünlü flüt solisti Şefika Kutluer, “Bir Ankaralı olarak şehrin tekrar kültür başkenti olması yönünde katkı sağlayabilmek adına bu festivali düzenliyorum” dedi. Kutluer, bilimsiz sanatın, sanatsız bilimin olamayacağını belirterek, festivalin bu yıl ki temasını ‘Bilim Sanatla Buluşuyor’ olarak belirlediklerini söyledi. Kutluer, bu yılki festivali yakın zamanda kaybettiği annesi Ayşe Arıyak’a adadığını dile getirdi. Konuşmaların ardından usta tiyatrocu Semih Sergen, İstiklal Marşı’nı okudu.

SONSUZ AŞK VE GÖRKEMLİ MİRAS

Açılış gecesinde Kore’den gelen Busan Büyükşehir Belediyesi Kore Geleneksel Dans ve Müzik Gösteri Grubu, sahne aldı. ‘Sonsuz Aşk’ ve ‘Görkemli Miras’ isimli iki bölümden oluşan gösteride izleyiciler, Kore’nin geleneksel kültürünün melodi, ritim, dans ve görsel zenginliğini görme fırsatı buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!