Paris'teki radyoevinde yangın çıktı

Güncelleme Tarihi:

Paristeki radyoevinde yangın çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 14:37

Fransa'nın başkenti Paris'teki radyoevinde yangın çıktı. Bina boşaltılırken, radyo yayınlarına da ara verildi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ortaklaşa düzenlediği basın toplantısı sırasında haberi duyurdu.

Haberin Devamı

Paris'teki radyoevi (Maison de la Radio) yedinci katından bir anda alevler yükselmeye başladı. Tadilat çalışmalarının devam ettiği bina derhal boşaltılırken iki radyo istasyonu France Info ve France Inter yayınlarına ara vermek zorunda kaldı. Polis kaynakları herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadığını bildirdi.

Paristeki radyoevinde yangın çıktı


Hollande ise basın toplantısında yangını şu ifadelerle duyurdu:

"Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğüm sırada bana bir bilgi getirildi. Fransa'da çok vahim bir yangın olduğu söylendi. Çok şükür kimse yaralanmamış Henüz ne kadar zarar olduğunu bilmiyorum ama vahim bir zarar olduğunu duyuyorum. Paris'in tam ortasında çok büyük bir kaza, ağır bir yara bu. Tadilat işlemleri vardı. Acaba tadilat işlemleri yüzünden mi çıktı bu yangın, an be an takip ediyorum Paris'in ortasındaki bu yangını."

Paristeki radyoevinde yangın çıktı


Paris'in 16'ncı bölgesinde yer alan radyo binası, hala birçok Fransız'ın radyo dinlediği ülkenin sembolik binalarından biri. Kamu yayıncılığı yapan radyo kanallarının bulunduğu binada bir süredir büyük bir tadilat çalışması yapılmaktaydı.

Paristeki radyoevinde yangın çıktı
ERDOĞAN PARİS’TE HOLLANDE’LA GÖRÜŞTÜ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!