Başsavcılık'tan Ermenek açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Başsavcılıktan Ermenek açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 14:06

Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı maden kazasında 18 işçinin mahsur kalmasıyla ilgili harekete geçti.

Haberin Devamı

Başsavcılık açıklaması: "Madende mahsur kalan işçilerin halen sağ veya ölü olarak çıkarılamamış olmaları nedeniyle, duruma göre kusur atfedilebilecek şüpheli kişilerin cezai sorumluluklarının farklılık arz edeceği göz önüne alınarak, bu aşamada elde edilen evraklar ve deliller üzerinde yapılan incelemelere göre ileride kendilerine kusur atfedilebilecek yetkili ve görevliler hakkında şüpheli sıfatıyla CMK 109. maddesi uyarınca, Ermenek Sulh Ceza Hakimliğinden adli kontrol talebinde bulunulmuştur. Mahkemece talebimize uygun karar verilmiş ve verilen karar, gereği için ilgili kuruma Başsavcılığımızca gönderilmiştir.

Başsavcılıktan Ermenek açıklaması
ERMENEK’TE BUGÜN

Olaydan sağ kurtulan işçilerin ifadelerinin alınmasına başlanıldığı, bir önceki vardiyada görevli işçilerin de ifadelerinin alınmasına yönelik kolluğa talimat verildiği, kurtarma çalışmalarının halen devam etmesi nedeniyle madende bilirkişilerce inceleme yapılamadığından, olayın oluş şekliyle ilgili kesin olarak tespitin yapılamadığı, çalışmaların sonucuna göre soruşturmanın daha da derinleştirileceği kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Haberin Devamı

Başsavcılıktan Ermenek açıklaması

OCAK SAHİPLERİNE YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI

Ceza Muhakemesi Kanunu 109. Maddeye göre adli kontrolde yaygın uygulama şüpheliler için alınan yurtdışına çıkış yasağı, belirlenen karakola düzenli bir biçimde imza verme şeklinde uygulanıyor. Bir başka ifade ile başsavcılığın talebi ile maden ocağının sahibi Has Şekerler Madencilik şirketinin yetkilileri için adli kontrol şartı devreye girmiş oldu.

Başsavcılıktan Ermenek açıklaması
DENETİM ENERJİ BAKANLIĞI’NA GEÇİYOR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!