20'li yaşlara güzellik önerileri

Güncelleme Tarihi:

20li yaşlara güzellik önerileri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2014 01:19

Eğer siz de 20'li yaşlarınızdaysanız, bu yıllara en çok yakışan güzellik stillerine bir göz atın...

Haberin Devamı

Olgunlaşmanın masumiyetle buluştuğu 20'li yaşlarda hem asi bir genç hem küçük bir kız çocuğu hem de zarif bir hanımefendi gibi görünmek mümkün. Size sunacağımız güzellik önerileri bu saydıklarımızın bir kombinasyonu niteliğinde aslında hatta bazıları 20'li yaşlardan sonra uçukluk olarak bile değerlendirilebilir. Gelecekte yapmamış olmanın pişmanlığını yaşamamak için listemizdekileri, 20'li yaşlarda çekinmeden deneyin.

Prenses örgüsü

Prenses gibi görünmek için illa ki kraliyet soyundan gelmek gerekmiyor. Saçınızın ön tarafına yapacağınız minik bir örgü bile tarzınıza hem asillik hem de gençlik katacak. Belki zahmetli görünebilir ama işin tek sırrı şu: Saçınızı sol kulağınızın üstünden aynı kulağın arkasına gelinceye kadar bir yuvarlak çizercesine örün ve omuzlara inen saçı da ördükten sonra tel toka ile yukarı doğru tutturun, hafif tutucu bir spreyle örgünün duruşunu sabitleyin.

Haberin Devamı

Canlı çiçekli örgüler

"Frozen"daki Elsa’yı hatırlamayanımız mı var? Filmin patlama yapmasıyla beraber her yer Elsa örgüsü ve “Let It Go” şarkısıyla doldu. Film halen etki altındayken Elsa örgüsüyle ya da değişik bir örgü biçimiyle ve örgünün içine kar tanecikleri yerine çiçekler koyarak “asil hippi” görünümüne kavuşabilirsiniz.

Platin küt kesim

20’ler her kadının kendi tarzını oluşturduğu yaşlar. Deneysel ve değişik saçları kullanabilmek için yeterince cesur olduğunuz bu yaşlar için platin küt kesim saçları önerebiliriz. 60’lara geri dönmenin en kolay yolu olan bu tarzı Zara’dan alacağınız bir mini elbise ve jel eyeliner’la tamamlayabilirsiniz.

Takma kirpikler

Peruğun kirpik versiyonu olarak sayılan bu icat, günümüze dek birçok kadının bakışlarını derinleştirdi ve seksapelitesini ortaya çıkarmasına yardımcı oldu. Takma kirpik her yaştan kadına hitap etmesine rağmen bazı modelleri ancak 20'li yaşların taşıyabileceği gibi. Lame, dore renklerde; devekuşu tüylü, taşlı, ekstra uzun marjinal varyasyonları deneyebilirsiniz.

Dağınık topuz

Saçtaki mükemmeliyet modası yavaş yavaş kendini doğallığa sürüklerken; havalı mükemmel topuzlar da gelecek nesle miras bırakıyor. Aksesuar mağazalarından alabileceğiniz topuz süngerleriyle balerin topuzu yaptıktan sonra saçlarınızın yanlarını olabildiğince dağınık bırakın. Biraz daha resmi bir görünüm için saçlarınızı topladıktan sonra örüp, örülü saçı topuz yaparak kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

20li yaşlara güzellik önerileri

Altın dövme

Eskilerin altın bilezikleri şimdi hafifleşip altın dövme diğer bir adıyla ''flash tattoos" olarak hayatımıza girdi. Normal geçici dövmelerden tek farkı altın renginde olması ve bu yüzden daha parlak ve şık görünmesi.

Ombre saçlar

Birkaç yıl öncesinde 4-5 aydır dip boya yaptırmadığını düşündüğümüz kadınların saç rengi, bir anda kadınların kuaförden istedikleri saç haline geldi. Şaka bir yana, bu uygulama her yaşa hitap etse de bazı uçuk renklerle yapılan modelleri 20'li yaşlara çok yakışıyor.

Çiçek taçları

Çiçek taçları o kadar popülerleşti ki; her caddede taç satan bir dükkân ya da elinde çiçek taçlarıyla bir satıcı bulmak mümkün. Çiçekli taçlar, saç stilinizi abartmadığınız sürece masumane ve modern görünmenizi sağlayan aksesuarlardan biri. Öneri: Saçınızı yıkadıktan sonra fırça yerine parmaklarınızı kullanarak kurutun. Kuruduktan sonra ya olduğu gibi bırakın ya da dağınık bir topuzla birlikte çiçek tacını kullanın.

Haberin Devamı

Renkli tırnaklar

Konu tırnaklara gelecek olursa; düz renkler ve beyaz Fransız manikürü artık banal hale ve bununla birlikte tırnaklar da sanat eseri haline geldi. Geçen yılın daha abartılı tırnak sanatından sonra şimdi daha minimalist bir akım hâkim. Mutlaka deneyin: Neon veya uyumsuz renklerle Fransız manikürü.

Küt kâküller

Saçları düz veya hafif dalgalı olan bütün genç kadınların denemesi gereken bir saç modelinden bahsediyoruz. Dumanlı göz makyajıyla asi, kuyruklu bir eyelinerla da masumiyet örneği olabileceğiniz nadir modellerden biri.

20li yaşlara güzellik önerileri

Neon farlar

Neon çılgınlığının başka bir örneği; neon far. Dikkatleri gözlere çekmek isteyenler turkuaz, fuşya, fıstık yeşili ve turuncu gibi cüretkâr, neon farlar bulabilirsiniz. Dikkat çekici bu farlarla katıldığınız davetler ve partilerde ilgi odağı siz olacaksınız.

Haberin Devamı

Parlak renkte saçlar

Parlaktan kastımız güneşte parlayan sağlıklı saçlar değil. Parlak, dikkat çekici renkler; mor, pembe ya da neon yeşili gibi. 20’li yaşların en güzel özelliği olan çılgınlık ve canlılığı göstermek özellikle Lady Gaga ve Kesha ile birlikte gündeme düştü. Radikal değişimlere pek açık biri değilseniz bile artık yalnızca birkaç kez duş aldıktan sonra çıkan geçici boyalar imdadınıza ve moda çağrınıza yetişecektir.

Uzun saç

1970’li yıllardan beri tahtını kısa saça daimi olarak bırakmayan uzun saç, gençliğin de bir göstergesi aslında. Uzun saçlar kadınlar arasında her zaman kıskanılan bir güzellik öğesi olmaya devam ediyor. Günümüzde hem bakım hem de uzatma zahmetinden kaçmak isteyenlerin imdadına postiş ve kaynaklar yetişiyor. Gerçek saçlarınız olsun ya da olmasın, bu büyüleyici görünümü korumak için haftada bir saç bakımı ve saçınızı parlak tutmak ve kırıklardan korumak için ısıdan koruyucu kullanmayı ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

Çift eyeliner

Tek bir eyeliner çizgisi çekmenin bile yeterince zor olduğunun farkındayız ancak bu trend ilgiyi üzerine çekmeyi seven genç kadınların favorisi olabilecek nitelikte. Double eyeliner’ın iki türü bulunuyor; birincisi daha sade olan iki kuyruklu eyeliner, diğeri ise siyah eyelinerın üzerine çekilen simli ya da renkli başka bir eyeliner. İkincisi çok daha basit ancak daha marjinal, birincisi daha zor ama daha feminen.

Neon pembe dudaklar

Neon renkler iki sezondur patlama yaşıyor. Göz, dudak ve tırnak makyajı da bundan nasibini aldı. Bizim bu konuda seçimimiz gençliğin rengi olan pembeden yana. Bu modayı çarpıcı neon bir rujla siz de yakalayabilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken şeyse makyajınızın geri kalanını olabildiğince sade tutmak. Öneri: Yves Saint Laurent, Glossy Satin, Fuchsia Torride

20li yaşlara güzellik önerileri

Ombre tırnaklar

Tırnaklarınızı bir rengin ton skalası gibi rengârenk ve canlı göstermek için en kolay yöntemlerden biri. Yanınızda bulunması gerekenler şunlar; benzer renklerden istediğiniz kadar oje ve bir sünger parçası. Ojeleri tırnaklarınızın büyüklüğüne göre ayarladığınız sünger parçasına sırasıyla sürünüz ve süngeri tırnaklarınıza bastırıp çekin. Bu yöntemle tırnaklarınızı aynı anda istediğiniz kadar renge boyayıp kendi tarzınızı oluşturabilirsiniz.

Uzun kuyruklu eyeliner

Eyeliner sürmek bir sanat olarak kabul edilmeli biz kadınların dünyasında. Bu sanatın ustalarıysa hiç şüphesiz kuyruklu eyeliner çekmeyi bilinmeyenler. Kalem eyeliner’lar, jel eyeliner’lar ve likit eyeliner’lar arasından seçimi kendi kullanım tarzınıza göre belirleyebilirsiniz. Sürmesi her ne kadar zor olursa olsun gözlerin tüm güzelliğini vurgulayan eyeliner, özellikle kuyruklu olduğu zaman oldukça iddialı hale geliyor.

Kalın kaşlar

Kaşlarımız bakışlarımızı ortaya çıkartmakla kalmıyor, aynı zamanda şekline göre insanlarda bıraktığımız etkiye de yön veriyor. Doğallık konseptinin viral hale geldiği son birkaç yılda bu konseptten en çok etkilenenlerden biri de kaşlar oldu. Olabildiğince gür, kalın ve doğal kaşları spot ışığı altına alan moda sektörü, herkesin ince kaş hakkındaki düşüncesini değiştirerek; bizi kaş kalemi kullanmak, yeterli gelmiyorsa kaş kontörü yaptırmak hatta bazen alternatif tıp ile kaşlarımızı sarımsak, badem yağına bulamak gibi eylemlere itti. Yöntem ne olursa olsun bitmeyecek gibi duran bu trendi siz de yakalamalısınız.

20li yaşlara güzellik önerileri

Simli eyeliner

Göz makyajında sim sevip, far sevmeyen kadınlar için biçilmiş kaftan olan ışıltılı eyelinerlar da yeni gençlik trendleri arasında. Gözlerinizin ışıltısını daha da parlatmak için bu yeni akımı kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz.

Mavi kirpikler

Mavi maskara, makyajda devasa çılgınlıkları kabul edemeyen ama içindeki Nicki Minaj kırıntısını da reddedemeyen gençler için en ideal. Herkesi imrendirecek okyanus dalgası kirpikler için mavi maskaraya hayır demeyin!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!