Twitter zengin etti

Güncelleme Tarihi:

Twitter zengin etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 12:15

İngiltere Futbol Federasyonu, 2011 yılından bu yana Twitter yorumları yüzünden tam 121 futbolcu hakkında soruşturma açtı. 12'sine toplam 444 bin Euro para cezası verdi.

Haberin Devamı

NTV Spor'un haberine göre; birçok futbolcunun kullandığı sosyal paylaşım sitesi Twitter, İngiltere Futbol Federasyonu'na gelir kaynağı oldu.
Son olarak Rio Ferdinand'ın kendisini eleştiren bir taraftara ettiği hakaret nedeniyle 3 maç ve 30 bin Euro cezaya çarptırıldığı İngiltere'de federasyon, Twitter'daki yorumları yakından izliyor.

İLK CEZAYI RYAN BABEL YEMİŞTİ
2010-11 sezonundan bu yana futbolcuları yakın takibe alan İngiltere Futbol Federasyonu şu ana kadar 444 bin Euro ceza kesti. İlk olarak şu anda Kasımpaşa'da oynayan Ryan Babbel, 2010-11 sezonunda Liverpool'dayken hakem Howard Webb'e Manchester United forması giydirince cezayı yemişti.

Twitter zengin etti

Haberin Devamı

Kasımpaşa'da forma giyen Babel, Liverpool'da oynadığı dönemde Twitter mesajı yüzünden ceza almıştı.

121 FUTBOLCUYA SORUŞTURMA AÇILDI
Ardından İngiltere Futbol Federasyonu sosyal paylaşım sitelerindeki yorumları nedeniyle 121 futbolcuya soruşturma açtı. Bu soruşturmaların 18'inde takipsizlik, 27'sinde uyarı cezası çıktı. 16 futbolcuya sorumlukları hatırlatılıp terapiye çağırılırken, 60 vaka davalık oldu. 33 olayda ise futbolcular suçlu bulundu.

Twitter zengin etti



RIO FERDINAND 4 AY BOYUNCA TERAPİSTE GİDECEK

Son Rio Ferdinand olayında deneyimli futbolcuya 4 ay boyunca bire bir terapilere katılma zorunluluğu getirildi. Ferdinand, 2012'de Ashley Cole'a çikolata kaymak dondurma dediği için 57 bin Euro para cezası almıştı. Bununla Cole'un dışında siyahi olduğunu ama içten bir beyaz gibi davrandığını ima etmişti.

Twitter zengin etti


COLE 104 BİN EURO CEZA ALDI
Ashley Cole ise 2012 yılında federasyon ile ilgili "bir avuç ahmak" ifadesini kullandığı için 104 bin Euro para cezası almıştı.


ANELKA'YA DESTEK VERİNCE..!
Nicolas Anelka'nın anti-semitist hareketini destekleyen Tottenham'lı Benoit Assou-Ekotto ise 63 bin Euro para, 3 maç oynamama cezasına çarptırılmıştı.

Sonuçta Rio Ferdinand sosyal medya nedeniyle ceza alan 12. oyuncu oldu.

Haberin Devamı

CEZA REKORU AMATÖR FUTBOLCU DEENEY'DE: 8 MAÇ
Bu arada rekor, Twitter aracılığıyla tehdit ve ayrımcılık mesajları yayınladıktan sonra 8 maç ceza alan amatör St. Neots Town'lu David Deeney'ye ait.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!