‘Güneşi Soğutan Adam’dan ENERJİ ENSTİTÜSÜ

Güncelleme Tarihi:

‘Güneşi Soğutan Adam’dan ENERJİ ENSTİTÜSÜ
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 11:55

Bilim dünyasında ‘güneşi soğutan adam’ olarak tanınan ödüllü Türk bilim insanı Ahmet Lokurlu öncülüğünde, Aachen kentinde ‘Alman-Türk Enerji ve Çevre Enstitüsü’ kuruldu.

Haberin Devamı

ULUSLARARASI alanda bir çok önemli ödüller alan, 2007 yılı Time dergisinin ‘Heroes of the Environment’ özel sayısındaki 14 işadamından biri olan Solitem şirketinin kurucusu Dr. Ahmet Lokurlu, ‘Alman-Türk Enerji ve Çevre Enstitüsü’ ile enerji konusunda bir Türk-Alman çerçeve anlaşması yapılmasını hedeflediklerini söyledi.

Rüzgar. güneş ve jeotermal gibi kaynakların hepsine birden sahip ender ülkelerden Türkiye’nin son yıllarda enerji konusunda büyük atılımlar yaptığını belirten Lokurlu, yeni teknolojilere yatırım, enerji kaynaklarının çeşitliliği ve genç nüfusu ile Türkiye’nin gelecekte enerji teknolojileri ihraç eden nadir ülkelerden biri olabileceğine dikkat çekti.

HAYALİMDİ...

Enstitüsü hakkında bilgi veren Lokurlu, “Uzun zamandır düşündüğüm bir enstitüydü. Bu özellikle Almanya ile Türkiye arasında iş birliği yaparak enerji ve çevre konularında bilimsel, teknik ve inovasyon çalışmaları yapacak bir oluşum olarak kuruldu. Ve ilk meyvelerini de almaya başladık. Türkiye’deki birkaç kuruluşla temasa geçtik, yakında bir Türk Alman çerçeve anlaşması yapılacak ve bunu kamuoyuna açıklayacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!