Midibüs yerine otobüs olsaydı...

Güncelleme Tarihi:

Midibüs yerine otobüs olsaydı...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 11:17

Isparta'da bugün yaşanan facia kazada 16 kişi hayatını kaybetti. 29 kişi yaralandı. Bu faciada da tıpkı Ermenek'te olduğu gibi denetim eksikliği ortaya çıktı. Eskiden kamyonlarla taşınan işçiler 20-30 kişilik midibüslere terfi etti. Fakat işveren bu midibüse 45 kişi bindirinci facia da 'geliyorum' dedi.

Haberin Devamı

Türkiye içinde kalan umut kırıntılarıyla Ermenek’ten gelecek iyi bir haberi bekliyor. 18 madenci şu an yeraltında. Bu acı yetmezmiş gibi bugünde Isparta’da 16 can hayatını kaybetti. Elma bahçesinde çalışan işçileri Gelendost’a götüren midibüsün taşıdığı ağırlıktan dolayı frenleri patladı. Frenlerin patlaması üzerine midibüs virajlı yolda şarampole yuvarlandı.

YİNE İHMAL...

Ermenek’le Isparta’daki olayların odağında yine ihmaller var. Ermenek’te uzmanların uyarılarını yerine getirmeyen maden sahipleri varken Isparta’da da aç gözlü tüccarlar var. Piyasadaki midibüsler ortalama 20-30 kişi arasında insan alabiliyor. Isparta’daki kazada ise otobüste 45 kişi vardı. Bu insanların ulaşımı otobüslerle sağlansaydı can kayıpları minimuma indirilebilirdi.

Midibüs yerine otobüs olsaydı...
ÖLMEYE YOLDA BAŞLIYORLAR

Haberin Devamı

ANALAR ÖLMEYECEKTİ

Belediyelerin halk otobüsü olarak kullandığı otobüsler oturarak 45 kişinin üzerinde insan taşıyabiliyor. Isparta’daki facia yine bir ihmal skandalını, bir denetim eksikliğini gözler önüne serdi. Eğer bu insanların ayakta midibüslerle taşındığı bir müfettiş tarafından tespit edilebilseydi, ve eğer bir müfettiş bu tespitinin sonucunda bakanlığı eyleme geçirebilseydi, bugün analar ölmeyecekti…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!