Acılarını paylaşan kardeşler hit oldu

Güncelleme Tarihi:

Acılarını paylaşan kardeşler hit oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 10:46

Orta Doğu'nun güzelliğini ve acılarını şarkılarına konu yapan Suriyeli kardeşlerin Youtube platformunda paylaştığı video kısa sürede hit oldu.

Haberin Devamı

Rihan ve Faia adlı Suriyeli kardeşlerin Youtube'da yayımladığı bir video, kısa sürede bir milyon kez tıklandı. Giydikleri siyah kıyafetler ile beyaz bir duvarın önünde duran kardeşlerden biri Şam'ın güzelliğini anlatırken, diğeri sakin bir ses tonu ile savaşı anlatıyor.

On bir sene önce Halep'ten Avrupa'ya okumaya giden 22 yaşındaki Faia ve 23 yaşındaki Rihan, bugün İsveç'in Södertälje şehrinde yaşıyor. Savaştan çok uzak olsalar da, her gün memleketlerini düşündüğünü söyleyen kardeşler, genç Araplarla bir olup hissettiklerini bir videoda ifade etmeye karar verdi.


HER ÜLKE İÇİN BİR ŞARKI
Kardeşler, „Li Biladi“ (Memleketimize) adlı şarkı serisinde Suriye'nin yanı sıra bütün bölgenin geçmişini ve şimdiki durumunu konu alıyor. Suriye, Filistin, Lübnan ve Irak için ayrı ayrı şarkı hazırlayan Faia ve Rihan, bir yandan destek görse de, bir o kadar da eleştiriliyor.

Haberin Devamı

Kardeşlerin herşeyden uzak güvenli bir bölgede yaşadıklarını, zengin ve okumuş kesimin ülkeye sırt çevirdiğini, hatta Assad rejimine yakın durduklarını iddia eden seslere kardeşler, bu tür konulara değinmek istemediklerini belirterek yanıt verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!