Hem gururluyuz hem de buruk

Güncelleme Tarihi:

Hem gururluyuz hem de buruk
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 11:19

Kutlamaya Baden Württemberg Eyalet Birlik 90 Yeşiller milletvekili Muhterem Aras, Türk ve Alman sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş, sanat, spor ve siyaset dünyasından davetliler ile vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

Davetlilerin kapıda karşılandığı gecede Türkiye’nin ve Almanya’nın milli marşları okundu, Türkiye’yi tanıtan kısa bir sinevizyon filmi gösterildi.

Başkonsolos Ahmet Akıntı, “Cumhuriyetimizin 91. yılı kutlamasında, vatandaşlarımız ve Alman dostlarımızla olmaktan çok mutluyum. Ancak içimiz buruk. Karaman’ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında mahsur kalan işçilerimizin sağ salim kurtarılmaları için duacıyız. Endişeli ailelere sabırlar diliyorum. 91 yaşındaki Cumhuriyetimizin, dünyada söz sahibi bir ülkenin temsilcisi olmak, beni son derece mutlu ediyor” dedi.

CUMHURİYET ŞÖLENİ

Stuttgart’ta ayrıca 9 Kasım’da bir cumhuriyet şöleni düzenlenecek. Kültür eski Bakanı ve CHP PM üyesi Fikri Sağlar, CHP Tekirdağ Milletvekil ve PM üyesi Dr. Candan Yüceer, CHP Denizli Milletvekili ve PM üyesi İlhan Cihaner ile RTÜK üyesi Ali Öztunç’un katılacağı şölen 9 Kasım saat 13.00’te Ulmer Strasse’deki Kulturhaus Arena’da başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!