Sevinç ve hüzün bir arada

Güncelleme Tarihi:

Sevinç ve hüzün bir arada
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 10:54

Hannover Belediye Sarayı’nda Başkonsolos Mehmet Günay tarafından verilen Cumhuriyet resepsiyonuna siyaset, iş, akademik çevrelerin yanısıra sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin aralarında olduğu 500 davetli katıldı.

Haberin Devamı

Eyalet Sosyal İşler ve Sağlık Bakanı Cornelia Rundt, Türk milletvekili Mustafa Erkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Stefan Schostok, Hannover Belediye Başkanı Thomas Hermann, Hannover 96 Teknik Direktörü Tayfun Korkut ve Prof. Ali Müfit Bahadır’ın yer aldığı resepsiyonda konuşan Belediye Başkanı Hermann, Türk devletinin en büyük bayramının Hannover’da kutlanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken “Hannover hepimizin evi” dedi.

Başkonsolos Günay ise Türkçe ve Almanca yaptığı konuşmada Ermenek’teki maden kazasına dikkat çekerek “Cumhuriyetin 91. kuruluş yıldönümünde sevinç ve hüzünü birlikte yaşıyoruz. Ülkemizin kurulmasından günümüze kadar vatan uğruna şehit olan hekese Allah rahmet eylesin” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı da Başkonsolos sekreteri Kerstin Mahr tarafından okundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!