Almanya’dan Türkiye’ye miras davası

Güncelleme Tarihi:

Almanya’dan Türkiye’ye miras davası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 10:33

ANTALYA’nın Serik İlçesi’nde eşi Emma Barbara Borger Wirtz ile yaşayan Franz Peter Wirtz, 12 Aralık 2009’da Noel tatili için ülkesi Almanya’ya gitmek üzere uçakla yola çıktı.

Haberin Devamı

Antalya’dan havalanan uçak İstanbul semalarındayken, kalp krizi geçiren Wirtz hayatını kaybetti. Bunun üzerine uçak İstanbul’a zorunlu iniş yaptı. Franz Peter Wirtz’in cenazesi, vasiyeti üzerine İstanbul’dan karayoluyla Antalya’ya getirildi ve defnedildi.

Çocukları olmadığı için eşi Emma ile Almanya’da yaşayan kızkardeşi Maria Therese Katharina Drossel ve erkek kardeşi Johannes Dieatrich Witz, ölen Franz Peter Wirtz’in mirasçıları oldu. Eş ve iki kardeş, miras paylaşımı için Antalyalı avukat Bilal Kalaycı’ya vekalet verdi.

Avukat Kalaycı, Franz Peter Wirtz’in üzerine kayıtlı 07 MA 484 plakalı otomobili satıp, parasını mirasçılar arasında paylaştırmak istedi. Ancak otomobili satmak için notere gidildiğinde, mirasçı 2 kardeşin Türkiye’deki adresleri istendi.

Avukat Kalaycı da bunun üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü’ne başvurdu. 2 yıldır otomobili satmak için uğraştıklarını belirten Kalaycı, şunları söyledi:
“Emniyet Genel Müdürlüğü’nden gelen cevap yazısısında, mirasçıların illa Türkiye’ye gelmesi ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu kişilere bir adres vermesi gerektiği belirtiliyor. Halbuki istenen konsolosluk ve Alman İçişleri Bakanlığı’nın birçok evrakı kendilerine verildi. İki yaşlı Alman kardeş, otomobilin parasını almak için zorla Türkiye’ye getirtilmek isteniyor. Bu bürokrasiyi anlamıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!