Seyrek'te görkemli açılış

Güncelleme Tarihi:

Seyrekte görkemli açılış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2014 01:12

MENEMEN Belediyesi, kapatılan beldelerden Seyrek'teki eski belediye binasını Gediz Üniversitesi'ne tahsis etti. Yaklaşık 4 bin metrekare kapalı alana sahip bina, İngilizce Hazırlık Okulu olarak düzenlendi.

Haberin Devamı

Menemen Belediyesi ile Gediz Üniversitesi, eğitim için bir işbirliğine imza attı. Seyrek'te kampüs yakınındaki eski belediye binası üniversiteye tahsis edildi ve İngilizce Hazırlık Okulu olarak düzenlendi. Yıllardır kullanılmayan bina tamamen yenilenerek tekrar yaşam buldu; 4 bin metrekare kapalı alanı, bin metrekare yeşil alanı, 40 dersliği ve sosyal tesisleriyle hem gençleri sevindirdi hem de Seyrek'te hayatı canlandırdı.
827 öğrencinin yabancı dil eğitimi aldığı okul; Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Belediye Başkanı Tahir Şahin, Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk, eski Seyrek Belediye Başkanı Nurgül Uçar, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri, işadamları, sanayiciler, eğitimciler ve Seyrekliler'in katılımıyla hizmete açıldı.


Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, 87 ülkeden 6 bin 500 öğrencisiyle dünya gençliğini Menemen'de buluşturan Gediz Üniversitesi'ne belediye olarak bir katkıda bulunmak istediklerini ifade etti. Şahin, "Üniversitemizin açılmasıyla birlikte Seyrek ile hemen yakınındaki Ulukent başta olmak üzere ilçe genelinde gözle görülür ekonomik ve sosyal canlanma oldu. Bu hareketlilik her geçen yıl artıyor. İzmir merkeziyle kentin kuzey aksı arasında tampon konumunda bulunan ve büyük potansiyele sahip olan ilçemiz bu sayede daha da büyüyüp gelişiyor. Bu nedenle Gediz Üniversitesi'ni kuran, bağışlarıyla büyüten herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Seyrekte görkemli açılış

GELECEĞE YATIRIM
Rektör Prof. Dr. Çevik ve Kavuk da Menemen Belediyesi'ne eğitime verdikleri bu önemli destekten dolayı teşekkür etti. Prof. Dr. Çevik, "Eğitim için atılan her adımın, insanlığın ve ülkemizin geleceği için atıldığı unutulmamalı. Sayın Başkanımızın şahsında belediyemizin tüm meclis üyelerine bu bilinçle hareket edip böyle anlamlı bir destekte bulundular, kendilerine müteşekkiriz" diye konuştu.
Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk da başta Belediye Başkanı Tahir Şahin olmak üzere bulundukları Menemen'in kendilerine kucak açtığını dile getirdi. Kavuk, şunları söyledi:
"İzmirli eğitim gönüllülerinin bağışlarıyla kurulan Gediz Üniversitesi, toplumun tüm kesimlerinden aldığı destekle ve güvenle gelişmeye, çevresini de geliştirmeye devam ediyor. Menemen Belediyesi'nin katkısı bu yolda gücümüze güç kattı. Yüreği eğitim için çarpanlara buradan şükranlarımızı sunuyoruz. Her şey eğitim için, her şey aydınlık yarınlar ve ülkemiz için."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!