Bir baba olarak sarsılıyorum

Güncelleme Tarihi:

Bir baba olarak sarsılıyorum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 10:07

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maizière, Almanya’nın terör örgütü IŞİD’le mücadelede özel bir sorumluluğu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bu örgütün saflarında Almanyalı en az 450 kişinin olduğunu hatırlatan bakan, “Bunlar bizim oğullarımız ve kızlarımız. Büyük bir bölümü burada doğdu. Bizim okullarımıza, bizim camilerimize, spor derneklerimize gittiler. Onların radikalleşmesi hususunda sorumluluk taşıyoruz” dedi.

ALMANYA’NIN SORUMLULUĞU VAR

Stern dergisine yaptığı açıklamada, Almanya’dan giden savaşçıların çözülmesi gereken problemin bir parçası olduğuna dikkat çeken Bakan de Maiziere, şunları söyledi:
“IŞİD’e katılan radikallerin örnek alacakları insan modelleri yok. IŞİD ile birlikte savaşan insanlar, kendini birden küresel bir hareketin parçası olarak görüyor ve doğru yolda olduğunu düşünüyor. Almanya’nın uluslararası çapta bir sorumluluğu var. Ülke içinden dünyaya terör aktarılmaması hususunda son derece büyük bir yükümlülük ve borcu var. Bugün 450 olan sayı çok hızlı bir şekilde artıyor.IŞİD’in Almanya’daki insanlar üzerinde nasıl bir hayranlık bıraktığıyla ilgili net bir açıklama bulamıyorum. Dün okul sıralarında oturan çocukların daha reşit olmadan ‘Kutsal Savaş’a gittiklerini duyunca, bir aile babası olarak sarsılıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!