İlk başkanlıkta MGK rekoru

Güncelleme Tarihi:

İlk başkanlıkta MGK rekoru
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 01:38

MİLLİ Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ilk kez toplandı. Kurulun, Çankaya Köşkü’ndeki Ekim ayı olağan toplantısı saat 14.25’te başladı.

Haberin Devamı

Ahmet Davutoğlu’nun ilk defa başbakan sıfatıyla katıldığı toplantı, Başbakan yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay’ın da ilk MGK’sı oldu.

TAYYİP Erdoğan’ın dün ilk kez “Cumhurbaşkanı” sıfatıyla başkanlık ettiği MGK, 9 saat süren ve “Postmodern darbe” diye nitelendirilen 28 Şubat MGK’sının süresini de aşarak devlet kayıtlarına en uzun MGK olarak geçti. Çankaya Köşkü’nde dün saat 14.25’te başlayan MGK, gece yarısı 00.50 itibarıyle sona erdi.

Kulislerde öne çıkan iddialara göre, özellikle kurulun asker kanadı, PKK’nın Doğu ve Güneydoğu’da askeri hedef alarak terör eylemlerini artırmasına dikkat çekerek çözüm süreci politikasının bazı noktalarına itiraz etti.

Haberin Devamı

Asker ayrıca, peşmergenin Türkiye’den geçişinden duyduğu rahatsızlığı anlattı. Askerin, peşmergenin özellikle 29 Ekim’de geçiş yapmasına dikkat çektiği iddia edildi.

Askerin gündeme getirdiği bir diğer konu da, Jandarma ve Sahil Güvenlik’in İçişleri Bakanlığı’na bağlamak istemesi oldu.

MGK’nın ağustos ayı toplantısında “paralel yapı”, “terörle mücadele” kapsamına alınmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Gülen Cemaati’nin Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’ne “tehdit” olarak alınmasını istediği de iddia ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!