Soru cevapsız, sorumlu cezasız kalmaz

Güncelleme Tarihi:

Soru cevapsız, sorumlu cezasız kalmaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 01:38

ERMENEK’teki maden faciasının ardından olay yerine giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, madenle ilgili ruhsat, denetim gibi soruların yanıtlarını aradıklarını ancak önceliklerinin kurtarma çalışmaları olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Madenle ilgili ilk açıklamasında bahsettiği “eksiklikleri” sormamız üzerine Yıldız, “Müfettişler havalandırmayla ilgili sorun buldukları için kapatmış. Gerekli düzenlemeleri yapmışlar ve başvuru yapmışlar. Müfettişler de kontrol edip eksikliklerin giderildiğini rapor etmişler ve maden açılmış” bilgisini verdi. Madenci aileleri, sorunları Ankara’ya dosya halinde ilettiklerini açıklamıştı. Yıldız, kendisine bir şikâyet gelmediğini belirtirken, “Soma’da mayısta yaşanan maden faciasının ardından geniş bir denetim faaliyeti yürütüldü ve 100 civarında maden kapatıldı” dedi. Sorularımızı yanıtladığı sırada Çalışma Bakanı Faruk Çelik’le birlikte olan Yıldız, Çelik’in “Buraya ruhsat verilmemeliydi” sözlerini hatırlatınca da “Sayın Çelik, sözlerinin yanlış yorumlandığını söylüyor” karşılığını verdi. Yıldız, müfettişlerin de gazeteci ve ailelerin sorularına yanıt aradığını ifade etti ve sözlerini şöyle tamamladı:
“Ruhsat iddiaları, denetim noksanlığı gibi konularla ilgili ‘bütün iddialara bakın’ talimatı verdim. Bu çalışma tamamlandığında cevapsız soru kalmayacak. Sorumlular da cezasız kalmayacak...”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!