Peşmerge Kobani’de

Güncelleme Tarihi:

Peşmerge Kobani’de
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 00:54

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKYB) başkenti Erbil’den yola çıktıktan sonra Türkiye’ye giren Peşmerge güçlerinden 10 kişilik bir grup, IŞİD’in kuşatması altında olan Suriye’nin kuzeyindeki Kobani’ye geçti. Grup, burada haftalardır savaşan YPG’liler tarafından sevgi gösterileriyle karşılandıktan sonra görev yerinin tespiti ve ağır silahların kullanımı hakkında görüşmelere başladı.

Haberin Devamı

KUZEY Irak’taki Kürt Bölgesel Yönetimi’nin Türkiye üzerinden Suriye’nin kuzeyindeki, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının altı haftadır kuşatması altında olan Kobani’ye gönderdiği Peşmerge güçleri dün sabah itibariyle kente giriş yapmaya başladı. Komuta kademesinden olan 10 kişilik grubun, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinden Kobani’ye geçiş yaptıktan sonra buradaki görev yerlerinin tespiti ve ağır silahları nasıl ve nerede kullanacakları hakkında PKK bağlantılı Demokratik Birlik Partisi (PYD) yetkilileriyle görüşme yaptıkları belirtildi.

Peşmerge Kobani’de


Peşmerge Bakanlığı Basın Sözcüsü Osman Rişeyi, “İlk grup, Peşmergelerin, Kobani’de görev yapacağı yeri tespit edecek. Kobani’deki çalışmaların tamamlanmasının ardından kalan Peşmerge güçleri, gruplar halinde Suriye tarafına geçecek” dedi. Reşeyi, geçişin tamamlanmasının ardından Peşmergelerin Kobani’deki savaş cephesine gideceğini de ekledi.

Haberin Devamı

Peşmergeler Kobani yolunda

YPG ile işbirliği

Peşmerge Kobani’de

Doğan Haber Ajansı’na göre Peşmergeler, YPG tarafından belirlenen kişilere ağır silahların kullanımıyla ilgili eğitim verecek. Peşmergelerin doğrudan dahil olmayacakları savaş sürecinde, sadece uzaktan koordinatları verilen veya tam noktası bilinen IŞİD mevzilerini yanlarındaki ağır silahlarla vuracağı bildirildi. Hazırlık için dün Kobani’ye geçen 10 kişilik Peşmerge gücü akşam saatlerinde Suruç’a geri döndü.
Öte yandan önceki gün 200 militanını Kobani’ye gönderen Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Kobani’ye yeni gruplar daha yollaması bekleniyor. İki gün önce hava ve kara yoluyla iki ayrı grup halinde Türkiye’ye giriş yapan diğer 140 Peşmerge ise dün Kobani sınırına 4 km uzaklıktaki Mürşitpınar’daki Çukobirlik’e ait binada bekledi. IŞİD militanları ise Peşmerge’nin geçişini erteleyip vakit kazanmak için Mürşitpınar Sınır Kapısı’nın karşısındaki bölgeyi ele geçirmek için saldırılarını yoğunlaştırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!