Selanik’te taşeron sancı

Güncelleme Tarihi:

Selanik’te taşeron sancı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2014 01:07

Büyükşehir’in aylardır çalışma yapmadığı, bir ara esnafın iş bırakıp kaldırım taşı döşediği Selanik 1 Caddesi’de bu kez de yolu baştan sona kazıp, işi yarım bırakan taşeron firma sancısı yaşanıyor. Esnaf duruma tepkili: “Kepenk indirme noktasındayız.”

Haberin Devamı

Kızılay’ın göbeğinde aylardır asfalt ve kaldırım çalışması bekleyen Selanik 1 Caddesi’nde, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, ‘Kıştan önce bitmiş olacak’ sözlerinin ardından alt yapı kazaları başladı.
Caddenin bir yönü, bölgedeki elektrik kablolarını yer altına almak amacıyla taşeron firma tarafından baştan sona kazıldı. Müşterilerin, kurulan portatif köprülerden geçerek dükkanlarına ulaşabildiğini, ancak son 5 gündür çalışmanın durduğunu belirten bölge esnafı, “Tam çalışma başladı diye sevinirken, taşeron firmanın ağırdan aldığı işi başımıza bela oldu. Ankara’nın göbeğinde toz toprak ve çamurla mücadele ediyoruz. Üç arkadaşımız kötü gidişat nedeniyle dükkanını kapattı” diye konuştu.

BU İŞ ÇOK UZADI

Aylardır yaşadıkları çileye çözüm aradıklarını dile getiren 30 yıllık esnaf Naci Kalay, “Tam iki belediye anlaştı diyerek çözüm için umutlanıyoruz, işler yine sarpa sarıyor. Burada kazı yapan iş makinesi operatörü, ‘Başka bir yere görev verdiler’ diyerek gitti. Şimdi onu bulamıyoruz. İnsanlar mekanlara atlaya zıplaya giriyor” dedi. Kızlarıyla birlikte Sakarya meydanında alışverişe geldiğini söyleyen Sibel Ayrı ise, “Bu durum çok uzadı. Çamurlu görüntü hiç yakışmıyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

ENGEL ÜSTÜNE ENGEL

Aylar önce Çankaya Belediyesi’nin kaldırım ve yol çalışması yaptığı sırada Büyükşehir’in, ‘yetki bizde’ talimatıyla durdurduğu Selanik 1 ve 2 caddeleri görme engelli vatandaşlar için da eziyete dönüştü. Yollarını bulmakta zorlanan görme engelli vatandaşlar çevredekilerin yardımlarıyla ayakta durabiliyor.

Yağmurun ardından çamur içinde kalan yolda, tek sıra halinde dizilen kaldırım taşlarında yürüyeme çalışan Başkentlilerin görüntüsü, askeri tören kıtasını andırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!