Ziyaretçi sayısı yarıya düştü

Güncelleme Tarihi:

Ziyaretçi sayısı yarıya düştü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 01:30

Türkiye Cumhuriyet’nin 91. kuruluş yıldönümünde Anıtkabir’i 232 bin 573 kişi ziyaret etti. Geçen yıl 29 Ekim’de 438 bin olarak sayılan ziyaretçi sayısı, bir yıl sonra yarı yarıya azaldı.

Haberin Devamı

Cumhuriyetin 91. kuruluş yıl dönümünde 232 bini aşkın vatandaş, Anıtkabir’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıktı. 29 Ekim 2013’te 438 bin olan ziyaretçi sayısının bir yıl sonra yarı yarıya düşmesi dikkat çekti. Sabah saatlerinden itibaren ziyareta açılan Anıtkabir’de, üzerine bayrak ve karanfiller bırakılan mozole kırmızı ve beyaza büründü. Ziyaretçiler arasında; yaşlılar, gaziler, çocuklar ve turistlerin de olduğu her kesimden katılımcı yer alırken, ziyaretçi yoğunluğu sebebiyle Anıtkabir görevlileri zaman zaman zor anlar yaşadı. Ziyaretçiler, askerlerin nöbet değişimini büyük bir ilgiliyle izlerken, bu sırada vatandaşlar “En büyük asker bizim asker” sloganları attı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Cumhuriyet Bayramını kutlamak için Anıtkabir’e gelenlerin ziyareti akşam saatlerinde de sürdü. Havanın kararmasından sonra Anıtkabir’de bulunan ziyaretçilere, dilek balonları dağıtıldı. Saat 21.00’e dek Anıtkabir’de kalan vatandaşların uçurtduğu dilek balonları renkli görüntüler oluşturdu. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Anıtkabir, Cumhuriyetimizin 91'inci yıl dönümü olan 29 Ekim 2014 tarihinde, saat 08.45'te icra edilen resmi devlet töreninden sonra halkın ziyaretine açılmış ve saat 21.00'e kadar ziyaretçi girişine açık tutulmuştur. Bu süre içinde Anıtkabir, 232 bin 573 ziyaretçi tarafından ziyaret edilmiştir" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!