Süleymaniye Cami kapılarını açtı

Güncelleme Tarihi:

Süleymaniye Cami kapılarını açtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2014 16:08

İngiltere Türk İslam Kültür Merkezi Süleymaniye Cami tarafından eğitim gören talebelere yardım amaçlı kermes düzenlendi. Türk kültünün tanıtımının da yapıldığı 3 gün süren kermeste, etkinlik dolayısıyla misafirlerine Süleymaniye Camii kapılarını açtı.

Haberin Devamı

Süleymaniye Kültür Merkezi’nde düzenlenen kermeste, çağdaş Anadolu mutfağı ve Anadolu’nun binlerce yıllık yeme içme geleneği tanıtıldı. Dernek üyesi kadınlar tarafından hazırlanmış olan mantı, sarma, tantuni, gözleme, börek, lahmacun, kebap çeşitleri ve tatlılarında aralarında yer aldığı Anadolu’nun birbirinden lezzetli yemekleri satışa sunuldu.

Süleymaniye Cami kapılarını açtı


DAMAKLARINI TATLANDIRDILAR

Türk mutfağı, yabancı damaklar için yepyeni bir keyif, görkemli bir tanışma olurken çevrede yaşayan İngiliz toplum üyesi vatandaşlar başta olmak üzere farklı şehir ve bölgelerden gelen misafirlerde, ‘Taste of Anatolia’ adı altında gerçekleştirilen bu kermeste damaklarını tatlandırdılar.

Türk- Müslüman toplumu ile İngiliz toplumunun birbirlerini daha yakından tanımalarına katkıda da bulunulduğu kermeste, kadınlar tarafından hazırlanan el işi ürünler satışa sunuldu. Türk usulü çay ve kahve ikram edildi. Oluşturulan rehberler eşliğinde, cami ziyaretçisi İngiliz ve diğer yabancı konuklara, İngiltere’nin ilk ve tek minareli Türk camisi ünvanı sahibi Süleymaniye Camii gezdirildi. Caminin tarihi ve mimarisi hakkında bilgi verildi.

3 AY SONRA YENİDEN KERMES

İslam tarihinin en güzel sanat ve kültür örnekleri ziyaretçilere tanıtıldı. Toplu halde namaz kılmalar izledi. Konukların soruları cevaplandırıldı.

Bilindiği gibi, 1994 yılında yapımına başlanan cami 5 yıllık bir süre içerisinde tamamlanarak 1999 yılında ibadete açıldı. Süleymaniye Camii, Türkiye’de ve özellikle İstanbul’da bulunan Sultan Ahmet Camii ve diğer görkemli camilerin minyatürü görünümündedir.

İngiltere Türk İslam Kültür Merkezi Başkanı Erdoğan Çelik, kermesden elde edilen gelirin tamamının talebelerin eğitim masraflarına harcayacağına dikkat çekti.
Süleymaniye Kültür Merkezi Genel Sekreteri Salih Boşça, eğitime gönül vermiş insanların yaptığı bu ‘ilk’ kermes ile öğrencilerin eğitimlerine bir nebzede olsa katkıda bulunduklarını kaydetti. Katılımlarından dolayı Londra halkına, emeklerinden dolayı da kurum üyelerine teşekkürlerini sundu.
Süleymaniye Kültür Merkezi yöneticilerinden Akif Çulhaoğlu’da, büyük ilgi gören kermesin her üç ayda bir tekrarlanması yönünde hemfikir olduklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!