Narkotik'ten kritik bonzai operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Narkotikten kritik bonzai operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2014 13:52

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz günlerde 400 kilo bonzai yapılabilecek 4 kilo abfubinica yakalamasının ardından bu kez de 5 kilo abfubinica ele geçirdi. Yakalanmaması halinde 5 kilo abfubinica ile 500 kilo bonzai yapılabilecek ve bu da 500 bin kişiyi olumsuz etkileyebilecekti.

Haberin Devamı

Satışa hazır 9 kilo da bonzainin ele geçtiği operasyonda gözaltına alınan 4 kişinin Çin'den Türkiye'ye getirdikleri hammaddeyi bonzaiye çevirerek satan organizasyon olduğu belirtildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir süredir teknik ve fiziki takip yürüttükleri bonzai çetesini çökertmek için harekete geçti. Geçtiğimiz Salı günü Kadıköy Ünalan Mahallesi D-100 Karayolu Ünalan mevkiinde uyuşturucu ticareti yaptıkları belirlenen çetenin iki üyesi O.C ve A.Y gözaltına alındı. Aynı dakikalarda çetenin satışa hazırladığı uyuşturucuları gizlediği Ataşehir, Üsküdar ve Bayrampaşa'daki evlere girildi.

N.B.E ve K.D de gözaltına alındı. Araçta ve şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 9 kilo 735 gram bonzai, bonzai yapımında kullanılan 113 kilogram damiyana çayı, 45 kilo 700 gram yavşan otu, bonzainin yapımında kullanılan 5 kilo 918 gram abfubinica , 3 kilo 500 gram sıvı kimyasal madde, 740 gram esrar, 2 bin 20 adet uyuşturucu hap, 1 av tüfeği, 1 hassas terazi, 1 paketleme makinesi, çok sayıda kilitli poşet ile Urartular döneminden kaldığı değerlendirilen 1 adet küp ve Bizans dönemine ait 25 sikke ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 kişi sorgulanmak üzere emniyete getirildi. 4 kişinin, Çin'den getirdikleri hammadde ile bonzai üreterek piyasaya süren bir organizasyon olduğu bildirildi. Yetkililer ele geçen hammaddenin bir kilosundan 100 kilo bonzai elde edildiğini belirterek, organizasyonun yapısı ve ele geçen hammadde nedeniyle operasyonun kritik bir öneme sahip olduğu belirtildi.

Narkotikten kritik bonzai operasyonu
4 KİLOYU 400 KİLO YAPIP 400 BİN KİŞİYİ YAKACAKLARDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!