Peynirler Kiraz’dan

Güncelleme Tarihi:

Peynirler Kiraz’dan
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 01:30

İzmir Büyükşehir Belediyesi yerli üreticinin desteklenmesi çalışmalarına Kiraz’ın İğdeli Tarımsal Kooperatifini de ekledi.

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Tire, Bayındır, Ödemiş ve Urla ilçelerinde uyguladığı sözleşmeli üretim modeline Kiraz’ı da dahil ederek İğdeli Tarımsal Kooperatifi’nden 2 milyon 134 bin liralık alım yaptı. İhtiyaç sahibi ailelere dağıttığı gıda paketlerine Kiraz’da üretilen lor, beyaz peynir, tulum ve kaşar peynirini de koyan Büyükşehir, bu destekle bölgedeki üretimi yüzde 25 artırdı. Yerli üreticinin desteklenmesi amacıyla kooperatiflerle anlaşma yapan ve Türkiye’de “sözleşmeli üretim” modelini uygulayan ilk yerel yönetim olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kiraz ilçesindeki İğdeli ve Çevre Köyleri Tarımsal Kooperatifi ile yaptığı protokol gereği, kooperatiften lor, kaşar peyniri, beyaz peynir ve tulum peyniri alarak, bu ürünleri hem bünyesindeki Aşevi’nde hem de ihtiyaç sahiplerine dağıttığı gıda paketlerinde kullanıyor.

Haberin Devamı

Kooperatife ciddi katkı

Son olarak İzmir ve yeni bağlanan ilçelerinde 30 bin yoksul aileye gıda paketi dağıtan Büyükşehir Belediyesi, toplam 126 ton peynir alarak, kooperatife ciddi anlamda katkı sağlamış oldu. Bu talebi karşılayabilmek için 1 milyon 323 bin litre süt kullanan kooperatif, üretimini de yaklaşık yüzde 25 artırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!