Kadını koruyamayan iki polisin yargılanmasına başlandı

Güncelleme Tarihi:

Kadını koruyamayan iki polisin yargılanmasına başlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 10:17

ALMANYA'nın Bochum kentinde polis koruması altında bulunan eşini öldüren koca altı yıl hapis cezasın alırken, kadını korumakla görevli iki polisin davasına ise yeni başlandı. Polisler görevini ihmalden ve cinayeti engellememekten yargılanıyor.

Haberin Devamı

Almanya'da ayrı yaşadığı eşinin kendisini ve kızını öldüreceği korkusuyla polise başvuran 57 yaşındaki Claudia B.'ye polis koruması verildi.

Talihsiz kadın geçtiğimiz yıl Eylül ayında polis korumasında olduğu halde kocasının kurşunlarına hedef oldu. 51 yaşındaki gözü dönmüş koca, dokuz el ateş etmiş, tabancadan çıkan kurşunların yedisi kadının vücuduna isabet etmişti.

Ağır yaralanan kadın, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak yaşamını yitirmişti. Eski eşini öldürmekten yargılanan Alman koca, altı yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ruh sağlığı bozuk olduğu doktor raporuyla ispatlanan katil, psikiyatri kliniğine yatırılmıştı.

58 yaşındaki polis memur Ulrich M ve 41 yaşındaki Björn V. hakim karşısına çıktı. İlk duruşması görülen davada, polislerden 41 yaşında olan sanık “Eskiden kadını korumak için her şeyi yaptığımızı düşünüyordum. Şimdi ise cinayetten biz de sorumlumuyuz sorusu ve çelişkisi beni bitiriyor” dedi. Polislerin yargılanmasına devam edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!