Kalleş yıkım

Güncelleme Tarihi:

Kalleş yıkım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2014 14:09

Diyarbakır'da eşi Esra ile pazarda alışveriş yaparken maskeli 2 kişinin kalleş saldırısı sonrası şehit olan astsubay üstçavuş Nejdet Aydoğdu için 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda tören yapıldı. Kısa süre önce evlenen ve hayatının baharında en büyük acılardan bir tanesini yaşayan şehit eşi Esra Aydoğdu gözyaşlarına hakim olamadı. Kalleş saldırının acısı yüzüne yansıyan ve askerlerin desteğiyle ayakta duran genç kadın, saldırının gözünün önünden gitmediğini sayıkladı.

Haberin Devamı

Bağlar ilçesinde pazarda eşi ile alışveriş yaparken dün yüzü maskeli 2 kişinin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamayan, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'nda görevli şehit astsubay üstçavuş Aydoğdu için 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda tören yapıldı.



Törende, saygı duruşunda bulunulması, şehidin özgeçmişinin ve duaların okunmasının ardından Aydoğdu'nun naaşı askeri uçakla Samsun'a uğurlandı. Şehidin cenazesi, Samsun'dan karayoluyla memleketi Ordu'ya götürülecek. Şehidin eşi Esra ile annesi Selma tören boyunca gözyaşlarına hakim olamazken, yakınlarının ve askerlerin destekleriyle ayakta durabildiler.

Kalleş yıkım
'Hunharca, adice ve kalleşçe...'



Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, şehit yakınlarının yanına giderek başsağlığı dileğinde bulundu.

Törene Orgeneral Öztürk'ün yanı sıra Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, Terörle Mücadele Dairesi Başkanı Turgut Aslan, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ile kurum amirleri, askeri erkan ve şehidin yakınları katıldı.

4. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan 2013 yılında 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'ne tayin olan Aydoğdu'nun yaklaşık 1 yıldır Diyarbakır'da görev yaptığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!