Üniversiteler yeni rektörünü seçiyor

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteler yeni rektörünü seçiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2014 12:32

Kocaeli Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi ve Adnan Menderes Üniversitesi'nde rektörlük yarışı başladı. Kocaeli Üniversitesi'nde 2 dönem rektörlük yapan Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu’nun görev süresi doldu. Balıkesir Üniverisetsi'nde ise daha önce iki kez aday olan Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper tekrardan rektörlüğe aday.

Haberin Devamı

Kocaeli Üniversitesi Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan seçimde, 920 akademisyen, adaylıkları açıklayan Prof. Sadettin Hülagü, Prof. Ali Demirci, Prof. Başar Çolak, Prof. Recep Tarı, Prof. Mithat Fırat Özer, Prof. Esat Harmancı, Prof. Nurettin Abut ve Prof. Özdal Dillioğlugil için oy kullanıyor.

Üniversiteler yeni rektörünü seçiyor

Balıkesir Üniversitesi’nde de seçim var

Balıkesir Üniversitesi’nde (BAÜ) öğretim üyeleri, rektörlüğe aday yedi isim arasından altı kişi belirlemek için bugün sabah saatlerinde sandığa gitti.

BAÜ’nün mevcut Rektörü ve Adayı Prof. Dr. Mahir Alkan ile birlikte Prof. Dr. Bedriye Tunçiper, Prof. Dr. Turgut Kılıç, Prof. Dr. Kerim Özdemir, Prof. Dr. Hilmi Namlı, Prof. Dr. Ahmet Keleş ve Prof. Dr. İbrahim Türkmen’in yarıştığı seçim saat 10.00’da Çağış Kampüsü’ndeki Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı. Eski Rektör Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu başkanlığında Sandık Kurulu oluşturuldu. Sandık Kurulu’nda Hacıoğlu ile birlikte Doç. Dr. Hasan Tüner ve Yrd. Doç. Şimal Aymankul görev aldı. 520 kişinin oy kullanacağı seçimlerin saat 16.00’da sona ereceği ve 17.00’de sonuçların açıklanacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Rektörleri Cumhurbaşkanı atayacak

Seçim sonrası yedi adaydan biri elenecek. Ardından altı adayın ismi, Yüksek Öğrenim Kurumu’na (YÖK) gönderilecek. YÖK de bu sayıyı üçe indirip Cumhurbaşkanlığı’na sunacak. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu isimler arasından yeni rektörü atayacak.

Tek kadın aday Tunçsiper

Seçimlerde İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, tek kadın aday olarak göze çarptı. Daha önceki rektörlük seçimlerinde iki kez aday olan Tunçsiper, seçimlerde başarılı olmasına rağmen atanamamıştı. Bedriye Tunçsiper’in 2006’da en yüksek oyu almasına rağmen; dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Prof. Dr. Şerif Saylan’ı atamıştı. 2010’daki seçimde ise Tunçsiper, yine ilk 3’e girmesine rağmen bu kez dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Prof. Dr. Mahir Alkan’ı rektörlüğe ataması üzerine ikinci kez amacına ulaşamamıştı. Geçen seçimlerde AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Tunçsiper’in alacağı sonuçta merakla bekleniyor.

Haberin Devamı

Üniversiteler yeni rektörünü seçiyor

Andan Menderes Üniversitesi’nde 11 aday var

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) 11 adayın yarıştığı Rektörlük seçimleri başladı.

Üniversite de rektörlük seçimleri ADÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde başladı. ADÜ’de rektörlük için mevcut Rektör Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Prof. Dr. Cavit Bircan, Prof. Dr. Alpaslan Gökçimen, Prof. Dr. Sabri Barutca, Prof. Dr. Mehmet Kamil Öcal, Prof. Dr. Mürsel Özdoğan, Prof. Dr. Sacide Karakaş, Prof. Dr. Orhan Karaca, Prof. Dr. Bakiye Uğur ve Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ile Siirt’ten gelen Prof. Dr. Galip Bakır olmak üzere 11 isim yarışıyor. ADÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde saat 09.00 itibariyle başlayan ADÜ Rektörlük seçiminde il genelinde görev yapan 757 öğretim üyesi oy kullanacak. Çoğunluğun sağlanmasıyla saat 10.00’da oy kullanma işlemine geçildi. Seçim sırasında salonda hazır bulunan 11 rektör adayı, öğretim üyelerini kapıda karşıladı. Salonda da yan yana oturarak örnek bir seçim ortamı sağlayan Rektör adayları, soy isim sırasına göre sırayla oy kullanmayı bekledi.

Haberin Devamı

ADÜ Rektörlüğü görevinin bir hizmet yarışı olduğunu belirten mevcut rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, "Benimle birlikte 11 arkadaşımız bu hizmet yarışında aday oldu. Bu durum üniversitemizin geleceği için umut verici. Bugün belirlenecek ilk 6 isim YÖK’e bildirilecek. Bu sayı YÖK’te 3’e düşecek ve sayın Cumhurbaşkanımız bu 3 isimden birisini rektör olarak atayacak. Bu hizmet yarışına katılan tüm adayları tebrik ediyorum. Sonuçların üniversitemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Göreve talip olan kişi sayısının artması üniversitemiz için bir şanstır. Hocalarımız da bu adaylar içerisinde kendilerine en yakın hissettikleri adaya oy vererek bir nevi yetki verecek" diye konuştu.

Haberin Devamı

11 adayın yarıştığı ADÜ Rektörlük seçiminde oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle sona erecek. Seçimde oyu en yüksek olan 6 adayın ismi YÖK’e gönderilecek.

Mersin Üniversitesi’nde seçim heyecanı

Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) 2 dönemden bu yana rektörlük yapan Prof. Dr. Süha Aydın’ın görev süresi doldu. Yeni rektörün belirlenmesi amacıyla bugün üniversitede görevli 672 akademisyen sandık başına gitti.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi A Salonu’nda kurulan sandıklarda oy verme işlemi saat 9.30 itibari ile başladı. Kurulan iki sandıkta yarışan rektör adayları Prof. Dr. Gürol Emekdaş, Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Prof. Dr. Fehmi Kuyurtar, Prof. Dr.Tuğba Yelken, Prof. Dr. Koray Öcal, Prof. Dr. Murat Önal, Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Prof. Dr. Mesut Sabri Tezer, Prof. Dr. Caner Özdemir ve Prof. Dr. İrfan Şencan, erken saatlerde oy kullanarak seçimleri takip etmeye başladı.

Haberin Devamı

İlk sıraya giren 3 adayın adları YÖK’e bildirilecek.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!