Burs için yufka açıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Burs için yufka açıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2014 12:10

Kırıkkale’de belediye ve esnafın desteklediği proje kapsamında, 8 gönüllü ev hanımının açtığı yufkalar ve yaptıkları yemekler satılarak, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs sağlanıyor.

Haberin Devamı

8 gönüllü kadın, tandırda yaptıkları ekmekleri satıp, öğrencilerin eğitimine katkıda bulunuyor. Başta Almanya olmak üzere yurt dışından yufka talepleri alan ev hanımları, haftada 4 gün birer çuval unu yufkaya dönüştürüyorlar. Bunun yanında işyerlerine de yemek hazırlayan ev hanımları, buradan gelen paraları da öğrencilere kaynak olarak aktarıyorlar.

Yaşları 30-50 arasında değişen 8 gönüllü kadın, öğrencilerin mutluluğunun kendilerini de mutlu ettiğini söylediler. Ev hanımı Necla Aygün, her geçen gün yufkalara ve yemeklere talebin arttığını belirtti. Aygün, "Eğitilmemiş insan, kontrol altına alınamayan ateş gibidir. Vereceği zararın boyutunu önceden kestirmek zordur. Ateş nasıl kontrol altında tutulmalıysa, barajın önüne nasıl set çekmek gerekirse, insanı da eğitmek şarttır. Eğitimsiz insan, toplum ve devlet için en büyük tehlikedir" dedi.

Haberin Devamı

Meryem Yüksel ise öğrencilere Kırıkkale’nin misafirperverliğini göstermek istediklerini belirterek, "Onlara bir annelerinin de Kırıkkale’de olduğunu gösteriyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!