Köy okuluna yardım

Güncelleme Tarihi:

Köy okuluna yardım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2014 11:29

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Samsun Atakum Gençlik Merkezi gönüllüleri, Vezirköprü ilçesinde köy okulunu boyadı.

Haberin Devamı

Karanar İlkokulu Müdürü Metin Bayrak'ın talebi üzerine harekete geçen 35 gönüllü genç, önce okul için yardım topladı. Samsun'daki büyük okullardan sıra ve masa yardımı alan, müteahhit ve bazı kişilerden de boya malzemeleri temin eden gönüllüler, okula bir kitaplık oluşturmak için de çalışma başlattı. Temin ettikleri yardımlarla köye gelen gönüllüler, önce okulun içini ve dışını boyadı, ardından sıra ve masaları yenileyerek, okulda bir kitaplık kurdu. Okulun dış cephesine ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Karikatür Kulübü üyeleri resim çizdi. Gönüllüler, KPSS sınavında adaylara dağıtılan kutu içerisindeki kalem, silgi ve kalemtıraş gibi topladıkları kırtasiye malzemelerini de öğrencilere dağıttı.
Atakum Gençlik Merkezi Müdürü Şuayip Bayraktar, öncelikle okuldaki eksiklikleri tespit ettiklerini söyledi. Ardından gönüllü 35 kişiyle temin ettikleri malzemeleri getirerek çalışmalara başladıklarını anlatan Bayraktar, "Okulumuzun yıpranmış boyasını, eskimiş sıra ve masasını değiştirerek, bir de kitaplık oluşturduk. Daha da güzelleşmesini sağlamak amacıyla OMÜ Karikatür Kulübünden destek istedik. Dış cepheye kültürümüzü yansıtan karakterler çizildi. Projemize büyük desteği olan Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Güven Özyurt'a ve yardımseverlere teşekkür ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

Okul Müdürü Bayrak da destekleri için Atakum Gençlik Merkezi gönüllülerine teşekkür etti. Okulda göreve başladığında durumunun pek iyi olmadığını dile getiren Bayrak, "Benimle beraber atanan öğretmen arkadaşımla elimizden geleni yapmaya çalıştık. Köy halkından da yardım istedik ancak imkanlarımız dolayısıyla sadece temizliğini yapabildik. Bunun üzerine okulun tamiratı için Atakum Gençlik Merkezi gönüllülerinden yardım istedik. Arkadaşlar gelerek, okulumuzu daha güzel hale getirdiler" diye konuştu.

Proje Koordinatörü Özkan Arabacı ve OMÜ Karikatür Kulübü Başkanı Oğuz Akan halk tarafından bilinen yerli karakterleri duvara çizdiklerini belirterek, "Okullarımızda uyguladığımız 'Neşeli Renkli Çocuklar Projesi' kapsamında 16'ıncı okulumuz olan Karanar İlkokulu'nda çalışma yaptık. Böyle bir projede bizim de tuzumuzun olmasından mutluluk duyduk" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!