Savaştan kaçtı şampiyon oldu

Güncelleme Tarihi:

Savaştan kaçtı şampiyon oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2014 12:36

Suriye'deki iç karışıklık nedeniyle Türkiye'ye sığınan cimnastikçi Abdulmalek Mardinli, önce Türk vatandaşlığına geçti, daha sonra milli formayı giyerek Federasyon Kupasında şampiyon oldu.

Haberin Devamı

Abdulmalek Mardinli (18), Almanya'da doğduktan sonra ailesinin işleri nedeniyle yeniden memleketi Suriye'ye döndü. 2010 yılına kadar bu ülkede yaşayan ve ülkesindeki iç karışıklık baş gösterince ailesiyle Türkiye'ye sığınan Mardinli, burada da spordan vazgeçmek istemedi.

Genç sporcu, annesinin Türk olmasından dolayı spor hayatını Türk Milli Takımı'nda sürdürebileceğini öğrendi ve Türk vatandaşı olmak için başvurdu. Almanya ve Suriye vatandaşlığının ardından Türk vatandaşlığını da alan genç sporcu, mili takım seçmelerine katıldı.

Yapılan seçmelerde başarı göstererek ay-yıldızlı formayı sırtına geçiren Mardinli, Türkiye'nin başarısı için ter dökmeye başladı.

Çalışmalarını Mersin'de kendisi gibi sporcu olan ağabeyi Murat ve antrenörü eski milli cimnastikçi Manolya Akın gözetiminde sürdüren genç yetenek, Türkiye'deki ilk başarısını da Federasyon Kupasında şampiyon olarak gösterdi. Başarısı için "bu daha başlangıç" diyen Mardinli, daha büyük başarılara imza atmak için aralıksız çalışıyor.

Ailece sporcu

Abdulmalek Mardinli, yaptığı açıklamada, artistik cimnastiğe bu sporu yapan babası ve ağabeyinin yönlendirmesiyle başladığını söyledi.

Suriye'de başarılı olabilmek ve mili takıma katılabilmek için çaba gösterdiğini ancak iç savaş nedeniyle çalışmalarının yarım kaldığını ifade eden Mardinli, "Hayalimi gerçekleştiremeyince çok üzüldüm ama yarım kalan hayalim Türkiye'de gerçekleşiyor. Bunun için çok mutluyum. Federasyon Kupası benim için moral oldu ama bu daha başlangıç. Benim asıl hedefim ay-yıldızlı formayla olimpiyat şampiyonlukları kazanmak" diye konuştu.

Mardinli, ay yıldızlı formayı giymekten gurur duyduğunu belirterek olimpiyat yolunda öncelikle Avrupa ve dünya şampiyonalarında da derece yapacağına inandığını kaydetti.

Aslında varlıklı bir aile olduklarını ancak her şeylerinin Suriye'de kalması nedeniyle sıkıntılı günler geçirdiklerini ifade eden genç cimnastikçi, bu sporu yaparken en büyük sıkıntıyı maddi açıdan çektiğini, kendisine destek olacak sporseverleri dereceler elde ederek mutlu etmek istediğini sözlerine ekledi.

"Hayatı başarı hikayesi"

Eski milli cimnastikçilerden antrenör Manolya Akın da genç yeteneğin hayatının aslında bir başarı hikayesi olduğunu söyledi.

Mardinli'nin çok başarılı bir sporcu olduğunu ve ondan daha büyük başarılar beklediklerini aktaran Akın, genç sporcunun Mersin'de Gençlik ve Yaşam Merkezi Spor Kulübü'nde hedeflerine ulaşmak için özveriyle çalıştığını kaydetti.

Mardinli'nin elde ettiği başarılarla gururlandığını dile getiren Akın, sporcusunun Mersin'de Türkiye şampiyonluğu elde eden tek sporcu olduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!