Yerli malı kullanmaktan utanmayalım

Güncelleme Tarihi:

Yerli malı kullanmaktan utanmayalım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2014 11:24

İSTANBUL Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği’nin (İDDMİB) düzenlediği “Metalik Fikirler 3. Ar-Ge Proje Pazarı” yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

264 projenin katıldığı yarışmada öğrenci ve profesyonel kategorisinde ilk üçe girenler ödüllerini aldı. Yarışmada ayrıca 79 proje sergilenmeye değer bulundu. Öğrenci dalında birinciliği, “Vartm Tezgahı ve Karbonfiber Protez Bacak İmalatı” projesiyle Mehmet Eraslan, Hüseyin Sancar, Tevfik Burak Konyalı ve Ozan Akdoğan kazandı. Profesyonel kategorisinde ise Ebubekir Koç ve Hasan Al-Jabbouli, “Zeki Yüzey Kusur Tespit Sistemi” projesiyle birinci oldu. Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen ödül törenine, Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel, TİM Başkanvekili Tahsin Öztiryaki, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan ve çok sayıda sanayici katıldı.
İDDMİB Başkanı Rıdvan Mertöz, Türkiye’nin sanayi toplumuna dönüştüğünü ancak sanayi toplumundan da bilgi toplumuna dönüşmesi gerektiğine dikkat çekti ve “İDDMİB olarak Metalik Fikirler Ar-Ge proje pazarı ile bu ekosistemin oluşabilmesi için üzerimize düşen payı gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

TİM Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki, ise “İnsanlarımızın kafasındaki ‘yabancı malı kalitelidir’ imajını yıkmalıyız. İthal edilen ve satılan malların hemen hemen tamamını aynı kalitede üretebiliyoruz. Yerli malı kullanmaktan utanmamalıyız. Bu yolla başkalarının fasoncusu olarak ekmeklerine yağ sürmeyelim. Hükümetimizin bu konuda da bir algı çalışması yapmasında fayda olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!