Nehir'den iz yok

Güncelleme Tarihi:

Nehirden iz yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 11:08

VAN’ın Gürpınar İlçesi Kırkgeçit Mahallesi’nde önceki gece kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan; jandarma, köy korucuları, köylüler, AFAD ve Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri tarafından yapılan aranıyor. Aslan Ailesi'ne ait eve yaklaşık 300 metre mesafede küçük Nehir'in ayakkabıları bulundu ancak bu bölgede yoğunlaştırılan aramalar dün sonuç vermedi. Gece ara verilen çalışmalara sabahın ilk ışıklarıyla tekrar başlandı. Minik Nehir’i bulmak için sabah saatlerinde askeri helikopter de bölgede uçuş yapmaya başladı.

Haberin Devamı

Olay, önceki akşam ilçeye yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Kırkgeçit Mahallesi’nde meydana geldi. Evinin önünde oynayan Nehir Aslan, bir anda ortadan kayboldu. Aramaya çıkan ailesi Nehir’i bulamayınca durumu jandarmaya haber vererek yardım istedi. Bunun üzerine köye jandarma, köy korucusu, AFAD ve Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri sevk edildi.

Nehirden iz yok


Gece geç saatlere kadar yapılan aramalara çevredeki köylüler de katıldı ancak minik Nehir’e ulaşılamadı. Sabahın erken saatlerinden itibaren geniş bir alana yayılan ekipler, kayalıklar ve çalılıkların altını detaylı bir şekilde kontrol ederek aramalarını sürdürüyor. Aile, çocuklarının hayatından endişe ettiklerini, bir an önce bulunmasını istediklerini belirtirken, çalışmalara sabah saatlerinden itibaren helikopter de katıldı. Askeri helikopter, mahalle çevresinde alçak uçuş yaparak minik Nehir’in izini sürüyor.

Haberin Devamı

Nehirden iz yok


Yürütülen çalışmalarda Aslan ailesine ait eve yaklaşık 300 metre mesafede küçük Nehir'in ayakkabıları bulundu. Ayakkabıların bulunmasıyla umutlanan ekipler, çalışmalarını söz konusu bölgede yoğunlaştırdı. Aynı zamanda gece baktıkları noktaları sabah saatlerinden itibaren tekrar kontrol eden ekipler, hava sıcaklığının sıfırın altında seyrettiği bölgede küçük kızın bir an önce bulunması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

ARAMA ÇALIŞMALARINA ARA VERİLDİ

Van’ın 4 yaşındaki Nehir Aslan’ı arama çalışmaları bugün de sonuç vermedi. Karanlığın çökmesi üzerine arama çalışmalarına ara verildi. Bu arada köylüler anne Hatice Aslan’ı teselli etmeye çalışırken, baba Erkan Aslan çalışmaya katılan herkese teşekkür etti. Aslan, "Umarım kızımı sağ salim bir şekilde buluruz. Umudumuzu kaybetmedik" dedi.

Haberin Devamı

Nehirden iz yok

SABIN İLK IŞIKLARIYLA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Günün ağarmasıyla harekete geçen jandarma ekipleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı arama kurtarma timi, geçici köy korucuları ve mahalle sakinleri arama, tarama faaliyetlerine kaldıkları yerden başladı. İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı komando timi de hem mahalle içi hem de arazide arama faaliyetlerini yürütüyor. Çalışmalarda, şüpheli noktalarda ise arama kurtarma eğitimi almış köpekler de kullanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!