Usta ressam onuruna sergi

Güncelleme Tarihi:

Usta ressam onuruna sergi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 01:30

RESSAM, heykeltraş Seha Gidel onuruna memleketi İzmir’in Tire İlçesi’nde, 32 sanatçının desteğiyle karma sergi açıldı.

Haberin Devamı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılan sergide, Tireli sanatçıların yaptığı 62 resim ile 25 heykel ve seramik esere yer verildi. Serginin açılışına katılan Gidel, sanat ve sanatçıya değer verilmediğinden yakınıp, "Şimdiki aklım olsa nalbant olurdum. Atları, eşekleri nallardım ama ressam olmazdım" dedi.

90 yıllık ömrü boyunca hep sanatla iç içe olan ve sürekli üreten Tireli sanatçı Seha Gidel adına resim, heykel ve seramik sergisi açıldı.

ÖĞRENCİSİNDEN VEFA

Tire Belediyesi Orta Park Kafeterya’daki, Seha Gidel’in ortaokul ve liseden öğrencisi olan resim, heykel ve seramik sanatçısı olan Nimet Topkaç tarafından organize edilen, Tire Belediyesi’nin de katkı sunduğu ’Seha Gidel Resim, Heykel ve Seramik Sergi büyük ilgi gördü. Toplam 32 sanatçının destek verdiği ortak sergide, yağlı boya, sulu boya ve baskı teknikleri ile yapılan 62 resim ile 25 heykel ve seramik eseri Tireli sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Haberin Devamı

Sergiyi organize etmek fikrinin, hocası Seha Gidel’e duyduğu büyük hayranlık, minnet ve saygı duyguları sebebiyle oluştuğunu belirten Nimet Topkaç, Tireli olan tüm bu sanatçıları ve sanat aşıklarını toplamak ve bu organizasyona dahil etmek için internet üzerinden geniş ve yorucu bir iletişim çabası içine girdiğini ve sonunda da başardığını söyledi. Hafta sonuna kadar açık olacak olan sergiyi isteyen tüm Tireliler gezebilecek.

RESSAM GİDEL’DEN SİTEM

Sağlık sorunları ve ilerleyen yaşına rağmen serginin açılışına katılan usta sanatçı Seha Gidel’e Tire Belediye Başkan Vekili Coşkun Koç, bir plaket verdi. Törende kısa bir konuşma yapan Gidel, "Şimdiki aklım olsaydı nalbant olurdum. Atları, eşekleri nallardım ama ressam olmazdım" diyerek sitemkar ifadelerde bulundu. Türkiye’de hiçbir zaman sanatın ve sanatçının hak ettiği ilgi ve değeri görmediğini belirten Gidel, "Bir ressam olarak gençlere, ressam olmayın derim" diye konuştu.

Sergi, yarın (Cuma) sat 17.000’ye kadar kadar gezilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!