İstanbul'da yağmur var trafik felç

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda yağmur var trafik felç
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2014 08:11

29 Ekim nedeniyle dün bir günlük tatil yapan İstanbulular bu sabah trafik kabusu yaşadı. Dün akşamdan beri etkili olan yağmur nedeniyle bir günlük tatilin ardından yeniden yollara düşen İstanbullular toplu taşıma araçlarına binmek yerine özel otomobilleriyle yola çıkmayı tercih etti. Köprüler ve ana arterlerde trafik adım adım ilerledi.

Haberin Devamı

İstanbul'da gece saatlerinden itibaren yağmur etkili olmaya başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dün Marmara bölgesine yönelik kuvvetli yağış yaptı. Uyarının ardından İstanbul'a yağış gece yarısı geldi.

Yağmur nedeniyle toplu taşıma araçları yerine özel otomobillerini kullananlar trafik yoğunluğuna neden oldu.

İstanbulda yağmur var trafik felç

İKİ KÖPRÜ DE FELÇ ŞEHİR İÇİNDE TAKSİ YOK

Her iki köprüde de Asya-Avrupa geçişinde büyük yoğunluk oluştu. E-5’te Mecidiyeköy-Haliç-Merter yönünde trafik durma noktasına geldi. TEM’de ise 08.30 itibariyle Tekstilkent katılımı Mahmutbey hattı kırmızıya dönmüş durumdaydı.

Bu sabahki yağış nedeniyle ana arterlerin dışında şehiriçi trafikte de büyük yoğunluk yaşandı. Vatandaşlar taksi bulmakta çok zorlandı.

Haberin Devamı

YAĞIŞLAR KAZA SAYISINDA CİDDİ ARTIŞLARA NEDEN OLDU

İstanbul'un çeşitli bölgelerinde gece yarısı itibariyle başlayan yağmurun etkisiyle erken saatlerden itibaren trafik yoğunluğu başladı ve zeminin kaygan oluşu sebebiyle kaza sayısında ciddi bir artış yaşandı.

Trafiği etkileyecek kritik noktalarda oluşan kazalar araç birikimini artırırken bazı kazalara geç müdahale edilmesi de yoğunluk seviyesinin artmasına neden oldu. 06.40 sularında Bahçeşehir gişeler sonrasında Altınşehir mevkiinde yaşanan kaza İstanbul yönünde trafik akışını olumsuz etkilerken, 06.50’de Mahmutbey gişeler sonrasında Kanal D önü FSM yönünde meydana gelen kaza da İSTOÇ bölgesinde aşırı yoğunluk yaşanmasına sebebiyet verdi. Saat 07.00’de Cennet Mahallesi Metrobüs durak inşaatının olduğu noktada Küçükçekmece yönünde meydana gelen kazanın etkisiyle trafik yoğunluğu Havalimanı sapağına kadar uzadı. 07.30’da Haliç Köprüsü Okmeydanı yönünde meydana gelen kaza Merter Haliç Köprüsü arasındaki yoğunluğu artırırken bu saatler sonrasında ana arterlerde meydana gelen küçük çaplı 28 trafik kazası ve 13 araç arızası da İstanbul genelinde yaşanan yoğunluğun artmasına sebep oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!