Hazmedemeyen işverenler var

Güncelleme Tarihi:

Hazmedemeyen işverenler var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2014 01:24

KAZA alanında incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan şunları söyledi: “Ülkemizde madencilikle ilgili yapılan çalışmaların Soma olayından sonra çok daha farklı şekilde ele alınmasına yönelik bir dizi yasal düzenleme yaptık.

Haberin Devamı

Bu yasal düzenlemeyle birlikte buralarda çalışan işçilerimize çok daha farklı imkânlar getirdik. Bunu hazmeden veya hazmedemeyen işverenler var. İşverenlerin bunları hazmedemeyişi ne yazık ki bazı sıkıntıları doğuracağı belliydi.

YEMEK BASKISI

Burada çalışan 180 sigortalı işçi acaba bu ocaklarda her türlü hakkını tam manasıyla alabiliyor mu, ücretlerdeki durumları ne merkezde? Bu 8 saatlik mesai saatini indirirken ağır iş yükü nedeniyle bu adımı attık. Burada edindiğimiz bazı bilgiler bu işin üzerine farklı gidilmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Bu olayın olduğu anda yemeğin aşağıda yenmesine yönelik baskılar, böyle bir sıkıntıyı doğurmuştur. Bu 8 saatten, 6 saate inmesi bu tür işveren anlayışını farklı ele almamız gerektiğini ortaya koyuyor. Bu 6 saat kendisinin orada çalışma olayıdır. Siz kalkıp buradaki yemekle ilgili olayını bu 6 saate yedirmeye kalkarsanız bunun hesabını devletin sorması gerekir. Çünkü siz bu hakkı ondan alamazsınız. Adli ve idari soruşturma başlamış durumda. Süratle neticeyi almamız gerekiyor. Neticeyi alacağız çünkü işsağlığı ve güvenliği noktasında yapılan düzenlemelerin uygulamaya girmiş olması ve bu noktada da özellikle bakanlığımızın bunu takip ettiğini bilmenizi isterim.

Haberin Devamı

NASIL SÖMÜRÜRÜZ ANLAYIŞI

Burada vatandaşlarımızı yanlış bilgilendirenler de oluyor. Tüm çalışanlara ve işverenlere, eğer işçi-işveren münasebetlerinin sağlıklı yürümesini istiyorsak burada farklı imkânları veya beldede bunu nasıl sömürürüz anlayışıyla hareket etmeyi doğru bulmayız. İşverenlerimizden ve işveren örgütlerimizden bu acı olayların önüne geçecek tedbirler almaların bekliyoruz. Burada biz de üzerimize düşen görevleri çok daha hassas bir şekilde özellikle hükümetimizin takip edeceğine olan inancım tamdır. İşçi sendikalarından güvenlik tedbirlerine dikkat etmelerini istiyorum. Yakınları aşağıda olan ailelere sabırlar diliyorum.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!