Hesabı sorulur

Güncelleme Tarihi:

Hesabı sorulur
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2014 01:24

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, maden faciasının meydana geldiği Güneyyurt’ta incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

Maden sahasındaki acılı ailelere, “Evladınız evladımızdır. Kim hata yaptıysa hesap soracağız” sözü veren Davutoğlu, incelemelerin ardından gazetecilere özetle şunları söyledi:

BURANIN KONUMUNU BİLİRİM

“Olay olur olmaz bakanlarımız buraya gelmişler. Bütün geceyi burada ekiplerle birlikte geçirdiler. AFAD süratle geldi, oraya 90 araç malzeme ile arama kurtarma faaliyeti başlatıldı. Su bakını dolayısıyla çalışmalar istediğimiz hızla ilerlemedi. 777 kotta işçilerimzi bu faciayla karşılaştılar. Su seviyesi 812 metreye kadar çıktı. Şu an yaklaşık 10 metre kadar indi. Zamanla yarışılıyor. Buranın konumunu iyi biliyorum. Doğduğum mekan buraya çok yakın. Buradaki işlerin kıtlığını, çalışanların şartlarının zor olduğunu biliyorum. Durumun zorluğu aşikar, ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bir taraftan ailelerimizin teskin edilmesi onların bilgilendirmesi yapılıyor. Birçoğu ile kucaklaştım. Gönülden teşekkür edenler oldu. Tabii acıyla soru soranlar var, her birinin sorusu bizim için kıymetlidir. Son çıkan yasada bütün şartlar ele alındı. İşverenleri etkileyen taraflar oldu bunları tekrar gözden geçireceğiz. Bizzat ben bu işin takipçisi olacağım. İhmal varsa hesabı, hukuk çerçevesinde sorulacak. Bu kazanın oluş sebebi ile ilgili bir ihmal yoksa o da değerlendirilecek.”

YİĞİTLERİMİZ NEREDE

Haberin Devamı

Eşi Sare Davutoğlu ile madenci çocuklarını öpen Başbakan’a bazı aileler, “Koçyiğitler gittiler, dünyaları verseniz ne olur? 3 aydır maaş alamıyorlardı. Ceplerinde 10 lira harçlık yoktu” diyerek tepki gösterdi. Başbakan, sahadan ayrılırken de madenci ailelerin, “Yiğitlerimiz nerede? Bizimle niye görüşmediniz?” tepkisiyle karşılaştı. Davutoğlu araca binerken yanına gelerek, “Emir ver burayı çözsünler” diyen yaşlı bir kadının elini öptü.

DOĞUM YAPAN EŞE ZİYARET

Başbakan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ile birlikte maden ocağında yaptığı incelemenin ardından, mahsur kalan Hüseyin Gültekin’in doğum yapan eşi Ayşe Gültekin’i, hastanede ziyaret etti. Bebeğin sağlık durumun iyi olduğunu belirten Davutoğlu, “Bebek dünya tatlısı. Bebeğin adını henüz koymamışlar. Anne de sıhhatte. Allah hayırlı uzun ömür versin. Allah hayırlı bir haberi de almayı nasip etsin” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!