Aile boyu işkenceye hapis yok

Güncelleme Tarihi:

Aile boyu işkenceye hapis yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2014 01:24

İZMİR Aliağa’da yaşayan Hayri Ö. (51), ikinci evliliğini yaptığı 4.5 yıllık eşi Filiz A.’dan (24) Mayıs 2010’da boşandı.

Haberin Devamı

Baba Hayri Ö. velayeti kendisinde olmasına rağmen, özlediği için oğlunun Menemen’deki baba evine dönen annesiyle kalmasına izin verdi.

‘BIÇAKLANDIM, ÖLMEDİM’

İddiaya göre, Hayri Ö., Temmuz 2010’da oğlunu anaokulunda ziyaret etti. Vücudunda dayak izleri olan küçük çocuk, “Annem ve anneannem tokat attı, dedem ısırdı, teyzem de kollarımı çakmakla yaktı. ‘Yeliz teyzem bıçakladı ama ölmedim” dedi. Bunun üzerine hastaneye kaldırılan M.B.Ö.’ye kol, bacak ve belinde ‘dayak ve cebir izleri’, cinsel organında da yanık olduğu belirtilen rapor verildi.

‘YARASI DENGE KAYBINDAN’

İfade veren anne Filiz A., dayak iddiasını yalanlayarak “Oğlumda kulağındaki rahatsızlığı nedeniyle baş dönmesi ve denge kaybı oluyor. Düşüp bir yerlere çarpıyor. Vücudundaki morluk ve yaralar da bundan” dedi. Soruşturma sürerken Ekim 2011’de Filiz A., eski eşi Hayri Ö. tarafından kurşunlanarak öldürüldü. Hayri Ö.’ye 27 yıl hapis cezası verildi.

HAPİS KARŞILIĞI PARA

Haberin Devamı

Menemen 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan ‘çocuğa işkence’ davasında ise teyze Yeliz D. 180 gün hapis karşılığı, günlüğü 20’şer liradan 3 bin 600 lira, anneanne Fikriye A. 225’er gün hapis karşılığı, 4 bin 500 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Halasının evine sığındı

HALASIYLA yaşayan 8 yaşındaki M.B.Ö.’nün avukatı karara itiraz edecek. Eski eşi Filiz A.’yı öldüren Hayri Ö., başka bir cinayetten cezaevinde yatarken 2002’de afla çıkmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!