Şampiyonlukların kalbinde olan bendim

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonlukların kalbinde olan bendim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2014 06:32

F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, yaşadığı zorlu süreci anlattı, çarpıcı mesajlar verdi, içini döktü.

Haberin Devamı

‘HIRSIMDAN, İNANCIMDAN, SİNİRİMDEN GÖZLERİM DOLDU. ÇÜNKÜ BUGÜN F.BAHÇELİ OLMADIM’

“F.Bahçe’nin iyi gününde, kötü gününde yaşamış biriyim. Oyuncuların protesto edilmesi, bana karşı da başka hocanın isminin tezahürat yapılması çok üzücü.”

“Dışarıdan gelen bir antrenör bunları kafasına takmayabilir. Ama farkımız var. Ben buraya neredeyse hayatımı verdim. Fenerbahçeliyim, burayı sahiplenmişim.”

“3 Temmuz süreci, kazandığımız şampiyonluklar... Tüm bu yaşananlarda belki arka planda göründüm ama kalbinde olan bendim ve ben her zaman vardım.”

F.BAHÇE Teknik Direktörü İsmail Kartal, bu sezonla birlikte başladığı yeni görevinde başarılı olabilmek için yoğun çaba sarfederken, sık sık tartışmaların da odağında oluyor. Kartal, dün gazetecilerle düzenlediği sohbet toplantısında, özellikle son dönemde yaşadığı stresli, duygulu ve bol sorunlu dönem üzerinde durdu.

İşte Kartal’ın açıklamaları ve mesajları:
“Gençlerbirliği maçında hırsımdan, inancımdan, sinirimden dolayı gözlerim doldu. Ben bugün Fenerbahçeli olmadım. Uzun yıllar futbolculuk ve antrenörlük hayatım var Fenerbahçe’de... En kötü günlerinde, 3 Temmuz sürecinde ve güzel günlerinde yer aldım kulübün...”

NE OLDU DA PROTESTO EDİLİYORUZ
“Bu takım bu takım ligin şampiyonu, ne oldu da bir grup tarafından protestolar yapılıyor? Bu oyuncuların protesto edilmesi ve bana karşı ortaya konan olumsuzluklarla başka bir hocanın isminin tezahürat konusu yapılması gibi şeyler bir antrenörü üzer. Ben burayı sahiplenmişim, ben Fenerbahçeliyim. Dışarıdan gelen bir antrenör olsa bunları kafasına takmayabilir. Ama arada bir fark var. Ben neredeyse hayatımı verdim. Yaşananlar var, 3 temmuz süreci, şampiyonluklar... Bu yaşananların belki arka plandaydım ama kalbinde olan bendim ve ben her zaman vardım. Ben bugün Fenerbahçeli olmadım.”

2-0 YENİK DURUMA DA DÜŞSEK...
“Mağlubiyeti kabul etmeyen, hırslı bir insanım. Burayı sahiplenmiş, başarılı olmak için kendini adamış Fenerbahçe’nin işinden çıkan bir insan olarak yaşananlar nedeniyle sinirlerdim gözlerim doldu. Bazen üzülürsünüz, bazen şampiyon olursanız da ağlarsınız. Hepimiz insanız rol yapan politik bir insan değilim. Politik davranarak o duygusallığımı engelleyebilirdim ama olmadı. Ben net bir insanım.”
“Bu oyuncular şampiyon olan kadro... 3-4 ayda ne değişti de protesto ediyorsunuz. Bu tarz tezahürat yaparsanız bu takımı aşağı çeker. Eğer biz Fenerbahçeliysek gol de yiyebiliriz 2-0 geriye de düşebiliriz ama takıma sahip çıkarız.”

Haberin Devamı



Kardeşim bile maça gelemiyor

Haberin Devamı

“LİGDE bu sezon kötü futbol oynandığı söyleniyor. Buna katılamıyorum. Maçlarda pozitif oynamaya çalışan takım sayısı az olduğu için oyun kilitleniyor. Her şeye kötü diye diye kimse maçlara gelmiyor. Passolig çıktı. Kendi kardeşim bile ‘Maça gelmek için bir ton iş gerekiyor, neden bunlarla uğraşayım’ diyor ve gelmek istemiyor. Hep böyle söylerseniz böyle bir algı oluşur. O zaman kim gelecek maçlara?”


1 saniyede tazminatsız giderim

“Benim buradan ayrılmam 1 saniye!.. Ne tazminat alırım, ne başka bir şey. Ben, Fenerbahçe’nin çocuğuyum. Boş sözleşmeyi imzaladım. Yardımcı antrenör ve futbolcuyken de hep boş kağıda imza attım. Ne tazminatım, ne şampiyonluk pirimim var. Fenerbahçeli birisi olarak zaten bunları gündem konusu yapmam.”
“Sezon başında yönetim kurulumuzla bir yıllığına anlaştık. Dolayısıyla bu sezon sonunda da mukavelem bitiyor.”

Haberin Devamı


Diego’nun bize maç kazandırması lazım

Brezilyalı yıldızın çok kaliteli olduğunu söyleyen İsmail Kartal, “19 yaşında değil ki, oynatıp kazanalım. Bize maç kazandıracak kıvama henüz gelmedi” diye konuştu.

BU sezon F.Bahçe’nin yaptığı tek transfer olan Diego, takıma istenilen katkıyı sağlayamıyor. Kartal, sohbette bu konuda da açıklamalar yaptı: “Diego, iyi oyuncu. Türkiye ligi de çok sert. O da buraya yeni yeni adapte oluyor. 5 maç oynattık. Baktığımızda biz de eşikteyiz, o da tam eşikte.”

Maç alması lazım

“19 yaşında değil ki oynatıp, kazanalım. Onun oynadığı zaman bize maç alması lazım. Diego’yu oynatmış olmak için oynatıp, hem futbolcuyu hem de maçı kaybetmek olmaz. Zaman zaman bazı antrenmanlarda zorlanıyor ama istek ve çalışma konusunda sıkıntısı yok.

Haberin Devamı


Aykut hocanın canı sağolsun

KARTAL’a daha önce yardımcılığını yaptığı Aykut Kocaman’ın HÜRRİYET Gazetesi’ndeki yazılarında kendisini yönelik eleştirileri de soruldu. Kartal, soruya, “Canı sağolsun, hoca benim arkadaşım” yanıtını verdi.


ALLAH ŞAHİDİM BAŞKAN ARAMADI

AZİZ Yıldırım’ın kendisine müdahale ettiği yönündeki söylentilere de yanıt veren Kartal, “Başkan bir kere bile aramadı, şahidim Allah” diye konuştu. Kartal. Yıldırım’ın oyuncularla görüşmesinin normal olduğunu belirtti.


Beşiktaş coşkulu ama ligin en iyisi değil

Kartal, pazar günkü rakiplerinin Türkiye’nin en iyi futbolunu oynadığına katılmadığını söylerken, “En iyilerden biri benim takımım. Beşiktaş da coşkulu ve iyi durumda” dedi.

Haberin Devamı

”BEŞİKTAŞ’ın Türkiye’nin en iyi futbolunu oynadığı görüşü dile getiriliyor. Bu kişiden kişiye değişir. Ben buna katılmıyorum. Türkiye’nin en iyi oynayan takımlarından bir tanesi, benim takımım. Beşiktaşlı futbolcular coşkulu oynuyorlar. İyi durumdalar. Ama biliyoruz ki her şeye rağmen biz de iyi durumdayız.”

DERBİDE KIRMIZI KART VARDI

“Töre, 3. bölgede topu tutan, ters ayakla içeri girerek, rakibin dengesini bozan bir oyuncu. Bu hafta kimin oynayacağını bilmiyoruz. Kerim’in oynayacağı söyleniyor. Neyle karşılaşacağımızı göreceğiz.”
“G.Saray maçında Emenike’ye yapılan harekete penaltı ve kırmızı kart verilebilirdi ama kimse konuşmuyor. Son maçta Kadlec’e yapılan yüzde yüz kırmızı kart. Aynı şeyi biz yapsak direkt atılmıştık.”


O sevinçte mesaj vardı

EMRE’nin G,Birliği maçındaki golde kendisini kulübeden çıkarıp, sevince dahil etmesiyle ilgili olarak Kartal, “Çocuklar bir mesaj vermek istedi. Üzüldüğümü, sinirlendiğimi anladılar, ‘Hocam orada oturma, çık beraber sevinelim’ dediler. Kendiliğinden olan bir şeydi. Planlanan bir olay değildi” dedi.


SAMANDIRA’DA ANLAMLI TABLO

CumhuriyetiMİZİN kuruluşunun 91. yıldönümü, Fenerbahçe’nin Samandıra tesislerindeki idmanında da kutlandı. Futbolcular ve teknik heyet, dev Türk bayrağıyla poz vererek, buyük bayram coşkusuna katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!