Esin kaynağı Atatürk'ün kıyafetleri

Güncelleme Tarihi:

Esin kaynağı Atatürkün kıyafetleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2014 01:18

Ankara Olgunlaşma Enstitüsü’nün hazırladığı Atatürk kıyafetleri defilesi, Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde geçekleştirildi. Öğrencilerin hazırladığı kıyafetlerin sergilendiği defilede CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da podyuma çıktı.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinden biri olan Atatürk kıyafetleri defilesi, Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliği çok sayıda Ankaralı izledi. Defile önce bir konuşma yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Karaman’da yaşanan maden faciasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Yaşar şunları söyledi:
“Bizim cumhuriyetimiz ‘Milletin iradesini millet kendi tayin edecektir’ diyerek bize cumhuriyeti armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetidir. Bizim cumhuriyetimiz bir köylü çocuğunun bile cumhurbaşkanı olabileceği demokratik bir cumhuriyettir. Her yurttaşın eşit olduğu tek cumhuriyettir” dedi.

NAZLIAKA PODYUMDA

Gecede Ankara Olgunlaşma Enstitüsü öğrencileri tarafından hazırlanan kıyafetler sergilendi. Atatürk’ün askeri, siyasi ve sivil hayatında giydiği kıyafetlerden esinlenerek hazırlanan defilenin finalinde CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka podyuma çıktı. Nazlıaka, üzerinde ‘Biz Herşeyimizi Sana Borçluyuz’ yazılı kıyafetle yürüdü. Defilenin ardından Çerkes halk dansları topluluğu Elbruz, gösterisiyle izleyenlere coşku dolu anlar yaşattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!