Kuruluşun 91. yıldönümünde Anıtkabir buluşması

Güncelleme Tarihi:

Kuruluşun 91. yıldönümünde Anıtkabir buluşması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2014 01:18

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle binlerce kişi Anıtkabir’i ziyaret etti.

Haberin Devamı

Resmi törenin ardından Anıtkabir vatandaşların ziyaretine açıldı. Anıttepe ve Tandoğan kapısından giren binlerce kişi yoğunluğa neden oldu. Ellerindeki Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Anıtkabir’e gelen vatandaşlar, burada hatıra fotoğrafı çektirdi. Mozoloye çiçek, bayrak bırakmak isteyen ziyaretçiler ise içeriye girebilmek için uzun süre bekledi.

AKM’DE GEÇİT TÖRENİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi (AKM) tören alanında resmigeçit düzenlendi. Öğrencilerin şiirler okuduğu ve halk oyunları ile seymen gösterilerinin yapıldığı törende Türk Hava Kurumu ve TSK paraşütçüleri atlayış gerçekleştirdi. Paraşütçülerin atlayışı hem protokol hem de vatandaşlarca alkışlarla karşılandı. Tören, Çanakkale, Kurtuluş Savaşı, Kore ve Kıbrıs savaşlarında yer alan askerleri temsil eden tarihi bölük ve atlı tören kıtasının geçişiyle sürdü. Tören, Türk Yıldızları Akrobasi Ekibi’nin gösterisi ile sona erdi.

Haberin Devamı

TANDOĞAN BULUŞMASI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. yıl dönümünde Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Türkiye Gençlik Birliğinin (TGB) de aralarında bulunduğu bazı sivil toplum örgütleri “Birlik ve Beraberlik Buluşması” düzenlendi. Tandoğan Meydanı’nda gerçekleştirilen programa çok sayıda vatandaş katıldı. ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, meydanda buluşan kalabalığı selamladı ve katılımları için teşekkür etti. Dayanışma, birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği etkinliğe katılanlar, daha sonra toplu halde Anıtkabir’e yürüdü. Etkinliğe, bazı CHP’li milletvekillerinin yanı sıra organizasyona destek veren sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!